Društvo

PRESS SLUŽBA: U NAREDNIH PETNAESTAK DANA ASFALT ZA ULICU NOVO MESTO

Opština Herceg Novi nastavlja sa intenzivnim aktivnostima na uređenju lokalne putne mreže asfaltiranjem ulice Novo Mesto, u naselju Gomila. Radovi će početi u narednih petnaestak dana, potvrđeno je danas kada su teren obišli potpredsjednik Opštine Miloš Konjević, sekretarka za lokalnu upravu Vesna Samardžić i direktorica preduzeća „Komunalno stambeno“ Jasmina Konjević, saopštavaju iz opštinske Službe za informisanje.

Razgovarali su sa predsjednikom Mjesne zajednice Igalo Zoranom Savkovićem koji je izrazio zadovoljstvo što će ova ulica, u kojoj stanuje veliki broj građana konačno biti asfaltirana.

Predstavnici Opštine su potvrdili i namjeru da se uredi ulica koja povezuje naselja Gomila i Šištet, a koja godinama čeka na sanaciju. Imajući u vidu da se ova ulica nalazi na privatnoj parceli, zakazan je sastanak sa vlasnicima zemljišta radi dogovora i što skorijeg rješenja ovog pitanja, a kako bi se na jesen moglo krenuti sa radovima.

Naselje Gomila će do kraja godine dobiti i sportsko igralište, što je još jedan projekat lokalne uprave za kvalitetniji život građana. Za ovu namjenu opredijeljeno je zemljište sa kojeg su uklonjeni nelegalni objekti i u toku je izrada projekte dokumentacije za izgradnju malog sportskog terena, a za šta se očekuje i podrška Ministarstva sporta.

Podsjećamo, Opština Herceg Novi je od početka jula u saradnji sa građanima i mjesnim zajednicama asfalitirala pet dionica puteva u četiri mjesne zajednice: Bijeloj, Savini, Mojdežu i Baošićima, a probijen je i novi put između Gornjih i Donjih Sasovića, u zaleđu Zelenike. Cilj lokalne uprave je poboljšanje stanja lokalnih puteva, a pomoć i učešće građana,  mjesnih zajednica i donatora pokazali su se kao odličan način da se u kratkom periodu uradi mnogo posla, te da će sa ovom praksom nastaviti u narednom periodu.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com