Društvo

PRESS SLUŽBA: POSJETA RUKOVODSTVA OPŠTINE MJESNOJ ZAJEDNICI BIJELA – PRIORITETI JAVNA RASVJETA, ISPOSTAVA GRAĐANSKOG BIROA I UREĐENJE PUTEVA

Rukovodstvo Opštine Herceg Novi posjetilo je juče Mjesnu zajednicu Bijela, kako bi uz direktan kontakt sa građanima, evidentirali stanje na terenu i komunalne probleme koji tište mještane ovog naselja. Prioriteti su, kako se moglo čuti tokom posjete, stavljanje u funkciju javne rasvjete, uređenje puta kroz Žager i Valu, ali i otvaranje ispostave Građanskog biroa u prostorijama MZ Bijela.

Kako je kazao predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić, krenulo se intenzivno u pripremu turističe sezone. Među prioritetima je da se pribalni dio što prije uredi, ali i da se javna rasvjeta, koja je postavljena još prošle godine, izmjesti, jer nije postojala projektna dokumentacija u trenutku postavljanja.

-Mi smo se saglasili i prihvatili stav Mjesne zajednice Bijela da se izmjesti rasvjeta, tako da bi taj posao trebalo da se započne početkom maja, kako bi do samog početka turističke sezone imali kompletnu rasvjetu onako kako Bijela zaslužuje. Takođe, razgovararali smo i o otvaranju ispostave Građanskog biroa u Bijeloj. Tu postoje jos neki tehnički nedostaci koji će uskoro biti završeni, tako da će predstavnici sekretarijata za informacione sisteme doći tokom sledeće sedmice da konkretizuju stvari sa rukovodstvom mjesne zajednice, jer će ta ispostava Građanskog biroa Opštine Herceg Novi biti u prostorijama MZ Bijela, kazao je Katić.

Predstavnici Opštine su upoznali članove Savjeta te MZ sa dinamikom završetka radova na kanalizacionom kolektoru, a ukazano je i na projekat izgradnje pješačke staze od Bijele do Kamenara. Projekat i urbanističko tehnički uslovi su završeni, sada se radi projektna dokumentacija, pa bi radovi na izgradnji pješačke staze mogli početi već u oktobru.

-Upoznati smo sa svim komunalnim problemima u Bijeloj. Moji saradnici su evidentirali sve probleme koje bi trebalo riješiti u toku samih priprema za turističku sezonu, i uvjeravam građane da će biti realizovani u što skorijem roku, poručio je Katić.

Iz MZ Bijela smatraju da su mještani godinama bili zaboravljeni od prethodne strukture vlasti.

-Mi smo još ranije imali određene inicijative, ali i zamjerke na neke postupke opštinskih službi, ali se nadamo da će svi problemi biti otklonjeni. Takođe, trebalo bi brzo reagovati po pitnau rasvjete između hotela Park i Delfin, jer je to urgentno u pripremi nove turističke sezone. Imamo rješenje za to, treba nam malo vremena i nešto sredstava, ali mislim da ćemo sve to završiti u narednih dvadesetak dana, kazao je predsjednik MZ Bijela Vojislav Ilić.

-Najvažnija stvar koja će podići kvalitet života građana Bijele i rivijere od Kumbora do Kamenara je otvaranje ispostave Građanskog biroa.  To bi bila velika stvar za mjesnu zajednicu i rivijeru, i značajno bi uticala na rasterećenje grada, posebno tokom ljeta, naglasio je Ilić. On je napomenuo i da je Dom kulture opet u vlasništvu Mjesne zajednice, te da će se u narednom periodu tražiti rješenje kako bi bilo privedeno namjeni.

Rukovodstvo Opštine Herceg Novi nastaviće sa praksom obilska terena i mjesnih zajednica, pa će tokom sledeće sedice posjetiti i Mjesnu zajednicu Igalo.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com