Društvo

PRESS SLUŽBA: MALI ADMIRAL BOKELJSKE MORNARICE, NOVLJANIN LUKA KOVAČEVIĆ NA PRIJEMU KOD PREDSJEDNIKA

Predsjednik Opštine Herecg Novi Stevan Katić ugostio je danas Malog admirala Bokeljske mornarice Luku Kovačevića. Uz čestitiku na izboru i prigodan poklon, Predsjednik je izrazio zadovoljstvo što je baš iz našeg grada ovogodišnji Mali admiral najstarijeg udruženja pomoraca, čija tradicija datira čak od IX vijeka.

Poželio mu je da tokom jednogodišnjeg mandata dostojno predstavlja Herceg Novi i Bokeljsku mornaricu, ali i uživa u počasti koju je dobio.

Mali admiral se zahvalio na prijemu i izrecitovao dio loda – pohvala Svetom Tripunu koje je 27. januara govorio sa lođe kotorske katedrale posvećene ovom svecu, i to onaj dio koji šalje poruku sloge, sreće i ljubavi. Kako je rekao, srećan je zbog nove dužnosti, koju je rado i spremno prihvatio.

Predsjednik Podružnice Bokeljske mornarice Herceg Novi, Miro Marić objasnio je da je osmogodišnji Luka izabran za Malog admirala na sjednici Admiralata i Upravnog odbora Bokeljske mornarice. Istakao je da je Luku za izbor preporučio odličan uspjeh u školi, bavljenje sportom, kao i tradicija pomorstva u porodici.

Dodavši da je Lukin predak bio učesnik Pobune mornara u Boki Kotorskoj, Marić se zahvalio lokalnoj upravi na sjajno organizovanom obilježavanju stogodišnjice od ovog događaja, kao i na podršci u radu hercegnovske Podružnice Bokeljske mornarice.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com