Društvo

PRESS: SARADNJOM OPŠTINE HERCEG NOVI I KANCELARIJE UN ZA RAZVOJ KA VEĆEM UČEŠĆU ŽENA U PREDUZETNIŠTVU

Opština Herceg Novi i Kancelarija Ujedinjenih nacija za razvoj zajednički će biti podrška razvoju ženskog preduzetništva u našem gradu, zaključeno je na jučerašnjem sastanku u prostorijama UNDP-a, na kojem su Opštinu Herceg Novi predstavljale sekretarka za turizam, ekonomski razvoj i preduzetništvo Suzana Memarović i rukovodilac odjeljenja za lokalni razvoj i investicije u tom Sekretarijatu Branka Mračević.

„Važno je naglasiti da će sve ženske preduzetnice, zainteresovane za dobijanje podrške lokalne samouprave u započinjanju sopstvenih biztnisa, kako u fazi pripreme prijave, tako i u fazi realizacije biznis ideje, imati na raspolaganju stručnjake UNDP-a, ali i finansisjku podršku Opštine“, navode iz Sekretarijata za turizam, ekonomski razvoj i preduzetništvo Opštine Herceg Novi.

Radni sastanak održan je na inicijativu Sekretarijata Opštine Herceg Novi, a u cilju realizacije mjera podsticaja ženskog preduzetništva održavanjem informativnih radionica i konsultacija, te obezbijeđivanjem podrške kroz izradu biznis planova i finansijsku podršku ženskim preduzetnicama koje žele da započnu svoje samostalne biznise.

Kancelarija UNDP-a u Podgorici, kroz program osnaživanja učešća žena u politici, a u saradnji sa „Ženskom političkom mrežom“ implementira projekat jačanja ženskog preduzetništva na lokalnom nivou, kroz pruženje pravne podrške jedinicama lokalnih samouprava u pripremi modela podrške, kao i ustupanje usluga stručnih konsultanata i savjetnika za započinjanje i upravljanje biznisima.

Opština Herceg Novi je Budžetom za 2018. godinu predvidjela sredstva u visini od 15.000 eura za  podršku ženskom preduzetništvu. U narednom mjesecu očekuje se usvajanje Odluke o kriterijumima, načinu i postupku raspodijele sredstava za podršku ženskom preduzetništvu. Po usvajanju Odluke, Sekretarijat će održati informativnu  radionicu za sve zainteresovane kako bi se mogućnost podrške predstavila na što kvalitetniji način.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com