DRUŠTVOIzdvojeno

PRESS: POTPREDSJEDNIK KONJEVIĆ I SARADNICI OBIŠLI DRENOVIK, GOMILU I SUTORINU

U naselju Drenovik  sledeće godine biće izgrađeno skoro kilometar kanalizacione mreže, za šta je već 2006. godine i urađen projekat. Potpredsjednik Opštine Herceg Novi Miloš Konjević i predsjednik Mjesne zajednice Igalo Zoran Savković sastali se sa mještanima Drenovika kako bi obišli trasu predviđene kanalizacije i domaćinstva koja bi bila priključena na nju.

Kako mještani tvrde, put kroz Drenovik su osamdesetih godina gradili svojim rukama, kada su mnogi i doselili i izgradili svoje domove. Kanalizacije nije bilo, septičke jame su i dalje tu, a naselje se do danas dodatno razgradilo. Potreba za kanalizacijom rasla je iz godine u godinu, a nedavne obilne padavine je i potvrdile. Zašto se stalo sa projektom koji je urađen 2006. godine, i po kojem bi radovi na nešto manje od jednog kilometra iznosili oko 85 hiljada eura, mještani nemaju odgovor.

Dogovoreno je da će zaposleni preduzeća “Vodovod i kanalizacija” u narednom periodu obići  teren i revidirati projekat, kako bi se što prije pristupilo njegovoj realizaciji, a zajedničkim finansiranjem Opštine i građana.  Konjević i Savović obišli su i lokaciju u naselju Gomila na kojoj će se nalaziti sportsko igralište. Razgovarano je o mogućnosti izgradnje potpornog zida koji bi bio osnova za novih 50 do 60 parking mjesta i koji bi bili rasterećenje za cijelo naselje. Zaposleni Agencije za izgradnju i razvoj grada će u narednih 15ak dana obići teren i procijeniti mogućnosti projekta. Uslijedila je i posjeta Sutorini, mjestima pogođenim nedavnim poplavama, kao i Trebinjskoj ulici, gdje nema rasvjete. Na 345 metara nema nijedne bandere ili lampe, pa će zaposleni preduzeća “Komunalno stambeno” u narednom periodu obići teren i sa mještanima procijeniti kako i koja rasvjeta će biti urađena u toj ulici. Za očekivati je da ti radovi uslijede na proljeće. Isto preduzeće će postaviti i pet stubova rasvjete u Sutorini kod prodavnice “Azzurro”, na trasi dužine 150 metara, saopštili su iz  Službe za informisanje OHN.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com