DruštvoIzdvojeno

PRESS: POTPISANI UGOVORI ZA IZVOĐENJE RADOVA I OPREMU U AVANTURISTIČKOM PARKU NA VRBANJU

Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog  potpisala je ugovore sa izabranim firmama koje su ponudile najpovoljnije uslove za nabavku i montažu opreme i za izvođenje radova na avanturističkom parku na Vrbanju, u okviru realizacije projekta „Adriatic canyoning“. Takođe, izabran je nadzorni organ u svrhu praćenja kvaliteta izvedenih radova, čiji je rok završetka 60 dana od datuma potpisivanja ugovora.

Kako iz Agencije informišu, za nabavku i montažu opreme izabrana je slovenačka firma Vevrca d.o.o. čija ponuda iznosi 128.550,00€ i koja ispunjava sve zahtjeve tražene na tenderu, dok je za izvođenje infrastrukturnih radova u zoni parka odabran izvođač Krušo d.o.o. koji je ponudio najnižu cijenu od 68.575,00€.

Ova dva tendera ključni  su za benefite koje će grad i zaleđe ostvariti iz projekta „Adriatic canyoning“.  Ovaj projekat je finasiran iz pretpristupnih fondova EU, a odobren je na prvom pozivu za dostavu ponuda kroz program prekogranične saradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020. Sve nabavke u okviru projekta sprovode se u skladu sa jasno utvrđenim EU tenderskim procedurama.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kroz projekat je planirana izgradnja avanturističkog parka na Vrbanju – na površini od 7.000 m² u bukovoj šumi, sjeverozapadno od takozvane Šteficine kuće, na 1100 m nadmorske visine.

Planirana su četiri poligona: dječiji, visine 1-2 metra, poligon A na visini 2-3 metra, poligon B na visini 4-6 metara i poligon C na visini 6 metara i više. Poligoni će imati ukupno 44 elementa, zip-line poligon, školski poligon, kao i sigurnosni sistem najnovije generacije. Projektom je planirana i obuka za instruktore parka, kao i oprema za korisnike i instruktore. Izvođač je u obavezi da isporuči park u skladu sa evropskim standardom kvaliteta EN 15567.

Ispod starog makadamskog puta, koji lokaciju dijeli na dvije parcele, planirano je parterno uređenje terena, u okviru kojeg su predviđene staze, stepenice, potporni zidovi, kao i parking prostor sa ukupno 24 parking mjesta.

Za izvođenje svih radova maksimalno će se koristiti tradicionalni materijali, koji ne narušavaju vizure lokacije – drvo, kamen, šljunak.

Ukupna vrijednost „Adriatic canyoning“ projekta je 1.879.251,32 EUR, od čega je sufinansiranje iz EU sredstava 1.597.363,59 odnosno 85%.  Iz ukupnog budžeta projekta za avanturistički park na Vrbanju opredjeljeno je 305.000 eura.

 

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com