Društvo

PRESS: OMIŠALJ I HERCEG NOVI POVEZUJU NJIVICE

Proteklog vikenda u Herceg Novom je boravila delegacija Opštine Omišalj sa ostrva Krk, na čelu sa načelnicom Mirelom Ahmetović. Dva grada povezala je činjenica da oba imaju mjesto Njivice i njeguju tradiciju maškaranja, a sada je uspostavljena i saradnja karnevalskih grupa.
Naime, na međunarodnog karnevalskoj povorci 50. Praznika mimoze gosti iz Omišlja su se na poziv novske NVO „Maškare“ predstavili sa dvije karnevalske grupe „Omišjanski babani“ i „Babani“, koje su defilovale Herceg Novim i nastupile pred brojnim okupljenima.
Osim toga, predstavnici ovog hrvatskog grada prisustvovali su prijemu u Opštini, na kojem su im se predsjednik Stevan Katić i potpredsjednik Miloš Konjević zahvalili na dolasku i u to ime uručili medalje 50. Praznika mimoze. Boravak u našem gradu prijatelji iz Omišlja iskoristili su i da posjete Njivice, gdje su ih ugostili mještani, porodica Gavrilović.
Tokom razgovora predstavnika dva grada dogovoren je nastavak saradnje, koja će biti zasnovana na međusobnoj turističkoj promociji i jačanju lokalnih karnevalskih grupa.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com