DRUŠTVO

PRESS: OBNOVA SARADNJE SA OPŠTINOM CENTAR SARAJEVO

Opštine Centar Sarajevo i Herceg Novi imaju obostrani interes za povezivanjem u oblastima turizma i kulture, kao i na ekonomskom planu u cilju optimalne valorizacije hotela „Plaža“ u Zelenici, zaključeno je tokom jučerašnje posjete načelnika Opštine Centar Nedžada Ajnadžića i dopredsjedavajućeg opštinskog vijeća Mustafe Mulića Opštini Herceg Novi.

Osnova za dalju saradnju postoji i u tradiciji prijateljstva dvije opštine, koje su još aprila 1977. godine potpisale sporazum. Imajući u vidu da su obje strane usmjerene na jačanje partnerstava među gradovima regiona, čelnici su se saglasili da je važno i potrebno oživjeti odnose i razgovarati o novim mogućnostima za zajedničke projekte.

Važna veza među dvije opštine je i činjenica da imaju jedne od najvećih festivala filma u regionu, što otvara prostor za povezivanje kulturnih ustanova i umjetnika. S tim u vezi, delegacija Opštine Centar uputila je predsjedniku Opštine Herceg Novi Stevanu Katiću i saradnicima poziv na ovogodišnji Sarajevo Film Festival, gdje će biti ostvareni kontakti u cilju podizanja kvaliteta i unaprijeđenja Filmskog festivala u Herceg Novom.

Gostima iz Sarajeva predstavljen je bogat kulturni program Herceg Novog, u okviru kojeg postoje brojne mogućnosti za razmjenu ideja i sadržaja, ali i predstavljanja prijateljskih gradova i država. Predstavnici dvije opštine su tim povodom razgovarali i o mogućnosti učešća i kreativnog doprinosa narednom 51. Prazniku mimoze.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com