Društvo

PRESS: NOVA SIGNALIZACIJA NA ĆIRILIČNOM PISMU I NA ENGLESKOM JEZIKU

Početkom ove sedmice u našem gradu je počela zamjena postojećih i postavljanje novih tabli turističke signalizacije. Projektno rješenje je izradila Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog, a zasniva se na postavljanju turističke signalizacije na značajnim ulaznim pravcima u grad, kao i na mjestima pogodnim za pružanje informacija o turističkim lokacijama.

Kako navodi direktor Agencije za izgradnju i razvoj grada Boro Lučić, ovaj projekat izvodiće se u dvije faze. U prvoj fazi biće postavljena 441 tabla, od Sutorine do Kružnog toka u Meljinama i na Luštici, a završetak prve faze predviđa se u toku ove sedmice. U drugoj fazi biće postavljene table od Meljina do Kamenara, i u zaleđu Herceg Novog. U ovoj fazi biće postavljena 281  tabla.

Turistička signalizacija biće dvojezična, na našem i engleskom jeziku i u skladu sa svim važećim domaćim i međunarodnim propisima. Investitor ovog projekta je Turistička organizacija Herceg Novog, koja je i raspisala tender za javnu nabavku za izradu i postavljanje turističke signalizacije grada. Izvođač radova je „Alfa project“ doo iz Podgorice, a vrijednost projekta – I faze iznosi 24.474,49€.

2 0 komentara

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com