Društvo

PRESS: NOVA KANALIZACIJA ZA 100 DOMAĆINSTAVA NA PODIMA

U naselju Topovi na Podima će tokom ove jeseni početi izgradnja kanalizacione mreže u dužini od oko 1450 metara, na koju će biti priključeno stotinjak domaćinstava iz tog naselja.

Potpredsjednica Opštine Herceg Novi Danijela Đurović posjetila je tokom ove i prethodne sedmice MZ Podi, gdje je sa mještanima razgovarala o njihovoj inicijativi za izgradnju kanalizacione mreže. Projekat, po kojem bi 850 metara kanalizacije bilo urađeno kroz tri glavna kraka, je urađen još prije tri godine, a sada su se i stekli uslovi za njegovu realizaciju.

Tokom obilazaka terena, mještani čija domaćinstva nisu prvobitno obuhvaćena projektom su izrazili želju i spremnost za učešćem. Projekat će u narednom periodu biti proširen četvrtim krakom, u dužini od oko 500 metara, koji zbog konfiguracije terena i nerješenih vlasničkih odnosa nije mogao biti planiran ranije, pa će cjelokupna dužina kanalizacione mreže iznositi oko 1,5 kilometar.

Manji dio projekta finansiraće inicijatori, dok bi ostatak finansirali Opština Herceg Novi i privatni investitori čije parcele bi kanalizaciona mreža obuhvatala. Vrijednost ove investicije iznosi oko 200 hiljada eura.

Takođe, mještani su ove sedmice formirali Režijski odbor za realizaciju projekta, čiji su zadaci prikupljanje saglasnosti mještana čije parcele projekat zahvata, kao i sakupljanje finansijskih sredstava za realizaciju investicije.

Mještani koji budu učestvovali u finansiranju izgradnje kanalizacione mreže biće oslobođeni plaćanja takse za priključak, a Opština Herceg Novi će  finansijski pokriti sve troškove koje budu imali za notarske usluge.

Ovaj projekat jedan je u nizu kojim lokalna uprava rješava infrastrukturne i komunalne probleme, čime unapređuje kvalitet života građana. Izgradnjom kanalizacione mreže na Topovima prestaće potreba za velikim brojem septičkih jama, koje godinama stvaraju probleme mještanima jednog od najljepših dijelova naše opštine.

1 komentar

  1. Bravo za Pode samo kad bi se ovi iz vodovoda i kanalizacije sjetilu da je i MZ Kamenari sastavnateritorija opstine pa da se i na Kamenare napravi kanalizaciji ali kako koji dodju na vlast obecaju sve dokle nezasjednu u fotelje.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com