Društvo

PRESS: ASFALTIRANJE PUTA PREMA KUTIMA U NAREDNIH 15-AK DANA

Oko 700 kvadratnih metara puta u Zelenici, od Džorovog mosta do izvorišta Opačica, biće asfaltirano u narednih 15- ak dana, dok će drugi dio puta, od izvorišta prema Nakićenovićima biti urađen sledeće godine.

Predsjednika Mjesne zajednice Zelenika-Kuti Predraga Vujnovića i saradnike juče su posjetili potpredsjednik Miloš Konjević i menadžer Opštine Herceg Novi Dragan Šimrak.

Po principu zajedničkog finansiranja Opštine i građana, dogovoreno je da ove godine bude urađen prvi dio puta, dok će drugi dio biti urađen sledeće godine, istovremeno sa radovima na izgradnji kolektora. Članovi Mjesne zajednice istakli su značaj proširenja i poboljšanja puta, izgradnje kolektora u preostalom dijelu, ali i očuvanja izvorišta Opačica. Do kraja ove sedmice uslijediće snimanje terena i procjena vrijednosti radova.

Konjević i Šimrak su naglasili da je jedan od primarnih ciljeva lokalne uprave poboljšanje lokalnih puteva, a učešće građana, mjesnih zajednica i donatora se već pokazalo kao odličan način da se u kratkom roku uradi mnogo.

1 komentar

  1. Za pohvalu još jedna zajednička akcija
    Ali da li ce se asfaltirati prostorna dionica a da se voda od redovnog idpusta nabujale Opačice ciljevima ne odvede u obližnji potok,
    Prvo postaviti ciljevi i odvesti vodu oko objekta Opačice,pa potom asfaltiranje proširenog puta uz regulaciju vode s puta s ivičnjacima.
    Zar to ne traži mjesni odbor i gradjani,koji godinama gaze vodu nabujale Opacice

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com