Društvo

PRESS: AMBASADOR MAĐARSKE POSJETIO OPŠTINU HERCEG NOVI- SARADNJA U OBLASTI KULTURE I EKONOMIJE

Predsjednik Opštine Herceg Novi danas je ugostio ambasadora Mađarske u Crnoj Gori Nj. E. g. Jožefa Neđešija, sa kojim je razgovarao o mogućnostima saradnje, prije svega u oblasti kulture i ekonomije.

Ambasada predstavlja organizovan kanal za kontakt sa investitorima iz Mađarske, te se u tom pravcu otvara mogućnost upoznavanja grupacija mađarskih privrednika sa potencijalima Herceg Novog, projektima i mogućnostima za ulaganje, istakao je ambasador Neđeši tokom susreta.

Herceg Novi je jedini grad u Crnoj Gori koji ima hotel u mađarskom vlasništvu, a broj turista iz ove zemlje je u stalnom porastu, što ga svakako preporučuje investitorima iz Mađarske, istakao je predsjednik Opštine Stevan Katić.

Predsjednik Katić je upoznao Ambasadora sa izazovima sa kojima se Herceg Novi suočava kada su u pitanju loše privatizacije izvedene od strane države, te kazao da lokalna uprava ulaže maksimalne napore da stvori pozitivnu poslovnu klimu i privuče ulaganja.  On je ponudio podršku mađarskim kompanijama koje bi bile zainteresovane za poslovanje u Herceg Novom.

Ambasador Neđeši istakao je da će Mađarska biti ove godine prisutnija na kulturnoj sceni Herceg Novog. Kako je najavio, planiraju da na različite načine podrže više hercegnovskih festivala, ali i da organizuju izložbu posvećenu vaterpolu, koja je istorijska priča o kontaktima dvije zemlje zahvaljujući tom sportu.

Predsjednik Katić i saradnici kazali su da će Opština Herceg Novi rado podržati sve inicijative i učestvovati u organizaciji, u maniru dobrog domaćina. Herceg Novi ima bogat kulturni i festivalski program, što predstavlja prostor u kojem je poželjno i uvijek dobrodošlo uključivanje Ambasade, poručeno je sa sastanka.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com