Društvo

PREMINUO JE DRAGAN NIKOLIĆ, VELIKI GLUMAC I VELIKI PRIJATELJ HERCEG NOVOG

Povodom smrti Dragana Nikolića iz hercegnovske Opštine su saopštili:

Jedan od najznačajnijih filmskih i pozorišnih glumaca ovog doba  podijelio je mnogo svog vremena sa Herceg Novim i Novljanima. Bio je stanovnik Rosa, Đenovića, prisutan svojim prijateljstvima, ali i glumačkim angažmanima u našem gradu.  Drugar, laf, veliki umjetnik i veliki zaljubljenik Boke otplovio je na neko drugo more. Uprkos tome, biće zauvijek sa nama, poručili su iz Opštine.

Uz poštovanje legendi i prijatelju bilježimo:

Dragan Nikolić, za prijatelje jednostavno Gaga, Glumac, sa više od sto filmskih uloga, saradnik najvećim jugoslovenskim i srpskim rediteljima, od Živojina Pavlovića, Fadila Hadžića, Vlatka Gilića, Bate Čengića, Miloša Miše Radivojevića, Bore Draškovića, do Gorana Markovića, Vatroslava Mimice, Veljka Bulajića, Lordana Zafranovića, Gorana Paskaljevića, Slobodana Šijana, Emira Kusturice, ostaje zauvjek  jedan od  onih rijetkih posvećenika glumačkoj profesiji i umjetnosti koji sebe nikada nisu osporili – ni u umjetnosti niti u životu.

Njemu je, kako je govorio, dostojanstvo bilo mjera stvari.

Tako je mjerio i nagrade, dostojanstveno, a svaku od najznačajnijih je zaslužio: Zlatnu arenu u Puli, Oktobarsku nagradu Grada Beograda, Nagradu “Car Konstantin”, Nagradu “Pavle Vuisić” za životno delo…

 A u jednom od poslednjih intervjua rekao je:

Možda nisam iz svega izašao kao pobednik, ali i iskustvo je vrsta pobjede.

I danas je Dragan Nikolić pobjednik, jer će sjećanje na njega trajati, u Herceg Novom na Filmskom festivalu, na premijerama, na HAPSu, jer je uspijevao da i svim tim programima doprinese i da podršku.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com