IzdvojenoKultura

PREMIJERNO PREDSTAVLJANJE SLIKOVNOG LEKSIKONA HERCEG NOVOG AUTORA DR VLADIMIRA ROGANOVIĆA

Premijerno predstavljanje slikovnog leksikona Herceg Novog, autora dr Vladimira Roganovića biće organizovano sutra u 19 sati u hotelu “Palmon bay”  u okviru druženja koje pred Novu godinu organizuje Gradska turistička organizacija koja je i izdavač ove knjige.

Ilustrovani leksikon Herceg Novog kroz 75 priča podsjeća čitaoca zašto voli Herceg Novi i podstiče ga da ga zavoli, kaže autor. Kroz te priče otkrivaju se novske tajne i gledaju, iza zastora od perili – u budućnost. Izbor i stvaranje priča ishod su oneobičenog pronicanja u topose gradske duše koji su se uznjeli do simbola, piše Roganović.

  • Za okolnost da Herceg Novi  dobija svoj prvi leksikon – Slikovni leksikon, Grad može da zahvali – samo(m) sebi. Ove stranice ispisao je i naslikao sam, simbolima uklesavanim od iskona u njegov kamen ili slikanim po ploavetnoj zalivskoju vodi. Autor ih je samo, godinama, iščitavao i tumačio, zapisao je u proslovu dr Roganović.

Leksikon  sadrži i glosar manje poznatih riječi i izraza imenski registar kao i registar geografskih naziva i gradskih toponima. Fotografije su radovi vise autora , a među njima su i Jefto Bjelica i poznati Dragan Bosnić.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com