DruštvoIzdvojeno

PREMIJER MARKOVIĆ OTVARA SUTRA HOTEL IBERO STAR HERCEG NOVI U NJIVICAMA

Premijer Duško Marković otvoriće sutra veče hotel “Ibero Star Herceg Novi” u Njivicama.

Podsjećamo, nekadašnji hotel “Rivijera” kupila je u avgustu prošle godine kompanija „Montenegro hotels“ doo Kotor, vlasnika  Branka Ćupića, koji je suvlasnik kompanije „Iberostar Bellevue  hotel“ Bečići, na javnoj licitaciji,  za 6, 8 miliona eura.   Sa kompletnom rekonstrukcijom počeli su odmah po preuzimanju imovine te su danas u modernom izdanju vile “Stela”, “Venera” i “Kometa”. Na jesen je predviđeno rušenje i četvrte vile, “Luna” i izgradnja novog hotela za koji je planirana kategorija pet zvjezdica. O kakvoj investiciji je riječ, detaljnije će biti riječi na ceremoniji otvaranja koja je planirana u 20: 30 h.

Kako su saopštili iz Službe za odnose sa javnošću Vlade Crne Gore, vrpcu  će na svečanosti sa predsjednikom Vlade presjeći jedan od vlasnika hotelske grupe “Iberostar” Migel Fluksa Roseljo Roseljo (Miguel Fluxà Rosselló) i osnivač i izvršni direktor kompanije “Montenegro hotels” Branko Ćupić.

Hotelska grupa “Iberostar” posjeduje više od 100 hotela sa 33.500 soba u 30 država i više od 40 destinacija širom svijeta među kojima je i hotel u Njivicama.

Grupa koja zapošljava oko 27.000 ljudi godišnje ostvari više od dvije milijarde eura prometa. Migel Fluksa Roseljo je 581. na Forbsovoj listi, a u Španiji četvrti po bogastvu koje se procjenjuje na 4,4 milijarde eura.

Podsjećamo, hotel u Njivicama nije radio od oktobra 2016. godine. Bivši vlasnik, izraelska kompanija “JT Investments”,  koji ga je kupio 2004. za 1, 2 miliona eura, napustio je objekat u martu prošle godine.

Hotel “Rivijera”  prodao je hipotekarni povjerilac Heta Asset Resolution AG, zbog nemogućnosti kompanije  “Riviera Menagment and Development Resort doo “ (RMDR) da vrati kredit zadužen kod Hypo Alpe-Adria banke.

1 komentar

  1. Znate li gospodo novinari da je u subotu poginuo radnik na tom gradilistu? Zasto se taji? Mozda da ne pokvari ceremoniju otvaranja.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com