Turizam

PREDSTAVNICI TO, OPŠTINE I NOVSKE PRIVREDE U SANKT PETERBURGU

Protokol o saradnji Turističkih organizacija Herceg Novi i Sankt Peterburga, koji je potpisan u septembru,  biće ozvaničen sutra u tom ruskom gradu.  U Sankt Peterburg su otputovali predstavnici novske TO, delegacija Opštine, kao  i desetak privrednika iz Herceg Novog, predstavnici lokalnih TO sa primorja, Ministarstva saobraćaja,  NTO i Montenegro Airlines-a.  Biće prisutni i predstavnici Ambasade Crne Gore u Rusiji.

Po riječima direktora TO HN Pavla Obradovića, za sutra je planirana konferencija  za novinare gdje će biti prisutni glavni turoperatori, turističke agencije i mediji.

-Mislim da je veoma važno uspostavljanje saradnje sa jednom popularnom turističkom destinacijom odakle nam može doći veliki broj turista.  Naš grad je  veoma atraktivna destinacija  za turiste iz Rusije, a Sankt Peterburg kao grad od preko pet miliona stanovnika jako emitivno tržište i na tim činjenicama će se zasnivati saradnja turističkih organizacija dva grada-kazao je Obradović dodajući da su dobili podršku od Ministarstva turizma i NTO.

Herceg Novi i Sankt Peterburg sarađivaće u oblasti kulture i turizma. Poslovna saradnja, prema Sporazumu,  obuhvata kooperaciju u raznim oblastima kao što su turistički promet, utvrđivanje i sprovođenje politike razvoja turizma i njegove promocije, koordinacija i organizacija kulturnih, umjetničkih, sportskih i drugih manifestacija, a sve u cilju obostranog unapređenja i promocije  tradicije, običaja, etnološkog blaga  turističkih područja dva grada.

U maju naredne godine Herceg Novi  će biti domaćin gostima iz Sankt Peterburga  za kada su planirani brojni kulturni i zabavni programi.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com