IzdvojenoPolitika

PREDSTAVNICI AMBASADE RUSKE FEDERACIJE U CRNOJ GORI U ZVANIČNOJ POSJETI OPŠTINI HERCEG NOVI

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić, potpredsjednik Miloš Konjević i Glavni administrator Nenad Đorđević ugostili su juče popodne zamjenika Ambasadora Ruske Fedaracije u Crnoj Gori Vladimira Gurka i trećeg sekretara Ambasade, zaduženog za ekonomske poslove Igora Filjuka.

Na sastanku je istaknuto da između naših naroda postoje jake istorijske veze, koje treba da budu temelj saradnje i na nižim, lokalnim nivoima. Važno je da na institucionalnom nivou bude napravljen pomak u cilju jačanja veza među gradovima, koji imaju slične pravce razvoja, prije svega kada su kultura i turizam u pitanju.

Gurko je istakao da je ruska strana potvrdila interesovanje za saradnju sa Opštinom Herceg Novi i predložio da Ambasada bude most koji će omogućiti buduće zajedničke projekte našeg grada i partnera iz Rusije.

Za ruske državljane Herceg Novi je prije svega turistička destinacija, a mnogi imaju i poslovne i privatne kontakte, posjeduju nekretnine, dok su neki u njemu našli željeno mjesto za život. Iz svih tih razloga, mogućnosti za saradnju su brojne i treba ih dodatno razraditi. Konstatovano je da je ovim sastankom napravljen prvi korak, a da će se u narednom periodu komunikacija intenzivirati, na obostrano zadovoljstvo, piše u saopštenju Službe za informisanje  Opštine Herceg Novi.

Nema Komentara

  1. Dobro da se odrzavaju kulturne dogadjaji ali .nidje nismo vidjeli novinara Davidovica koji ima veliko iskustvo i mogao bi pomoci.

    C

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com