Društvo

PREDSTAVLJEN INTERREG MEDITERANSKI PROGRAM

Treći javni poziv u okviru Interreg Mediteranskog transnacionalnog programa biće otvoren do kraja ovog mjeseca, saopšteno je danas na prezentaciji koju  je organizovala  Kancelarija za evropske integracije Vlade Crne Gore u saradnji sa Opštinom.

Program obuhvata 57 regiona iz 10 zemalja Evropske unije i tri države korisnice IPA fondova (Albanija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora).  U okviru ovog poziva sve IPA zemlje, moći će da apliciraju u okviru specifičnog cilja prioritetne OSE 1 i OSE 3. Prioritetna osa jedan se uglavnom odnosi na očuvanje i održavanje turizma, a osa tri na biodiverzitet i kulturno nasleđe. U okviru intereg mediteranskog programa do sada su raspisana dva javna poziva u okviru kojih je Crna Gora uspjela da dobije 10 projekata od kojih je jedan završen, a devet su toku i njihova vrijednost je oko 972.000 eura.

Osim ovog program , Crna Gora učestvuje još u četiri bilateralna (CG-Albanija, CG-BIH, CG-Kosovo i CG-Srbija) i dva trilateralna Italija Albanija Crna Gora , Hrvatska Bosna i Hercegovina i Crna Gora.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com