Kultura

PREDSTAVA „MODRO BLAGO“ I PROGRAMI DO KRAJA NOVEMBRA

Predstava „Modro blago“ Stevana Koprivice, bazirana na avanturističkom romanu Dušana Kostića, u režiji Staše Koprivice, na programu je sutra (19.11.) u 19 sati u Dvorani Park. Do kraja mjeseca novsku publiku očekuju komedija Peđe Šuškavčevića i priredba „Pjesmom do zvijezda“.

„Modro blago“ Gradskog pozorišta Podgorica, predstava je koja je bila najavljena još u aprilu, kada je selektirana na HAPS-u, podsjetila je Milina Kovačević, urednivca u JUK Herceg fest.

Predstava je namjenjena široj publici, ne samo djeci od osam i više godina, to je uzrast za koji je preporučen, već i svim nostalgičarima koji bi htjeli da se podsjete Herceg Novog iz nekog vremena za koje nas vežu sentimenti, da se kroz scenografiju sretnu sa nekim toponimima koji su postojali u našem gradu, a više ih nema. Predstava je zanimljiva i sa te novkse strane, to je priča koja se dešava u Herceg Novom, ali nije samo onako kako je napisano u romanu Dušana Kostića, već je izmaštano i nekim novim modelima dobra i zla . Vidjećete kako je to Stevan Koprivica vješto, kao i uvjek, napravio kao neku novu bajku. U njoj igraju i Novljani u ansamblu Gradskog pozorišta iz Podgorice. Glumci su Vule Marković, Jelena Simić, Pavle Popović, Vukan Pejović, Maja Šarenac, Dejan Đonović, Goran Slavić, Marija Đurić, Branka Femić, Emir Ćatović, kazala je Kovačević.

U Gradskom pozorištu „Modro blago“ ovako predstavljaju

-Nekada davno, bajke nisu služile samo za puku zabavu djece. One su bile šifrovana uputstva za život. Zato u njima nisu samo lijepe i nježne stvari, već i one strašne, tužne, opasne. Ono što je u njima najuzbudljivije jeste i najpotrebnije djeci – prilika da prožive pravu avanturu, ne izlazeći iz svog toplog kreveta. Danas, kada su klinci ušuškaniji nego ikada, kada smo ih potpuno obmotali svojom pažnjom, kada žive ono što je prethodnim generacijama izgledalo kao san – avanture su im potrebnije nego ikad. ‘Modro blago’ je naš, pozorišni način da ih uvučemo u jedan zabavan, ali mračan svijet, u priču punu topline, ali i straha. Dužnost nam je da im pokažemo kako izgleda zlo, a kako dobro, da im kroz bajku skrenemo pažnju na opasnosti koje nosi svijet u kome žive, jer se one u stvarnosti najčešće ne vide tako dobro kao na sceni, najavljuju iz Gradskog pozorišta.

Trideset godina karijere Peđa Šuškavčević obilježava predstavom „Crnogorac u krevetu“, koja je na programu u petak 23. novembra u 20 sati u Dvorani Park.

U organizaciji NVO “Zrak sunca”  u subotu 24. novembra, biće obilježen Svjetski dan djeteta priredbom „Pjesmom do zvijezda“. Početak je u 18 sati u Dvorani Park.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com