Kultura

PREDSTAVA “CAREVO NOVO ODIJELO” VEČERAS U TIVTU

Predstava za djecu CAREVO NOVO ODIJELO , Hercegnovskog pozorišta i Herceg festa, biće odigrana večeras na  Ljetnjoj pozornici u Tivtu, u okviru Mediteranskih pozorišnih svečanosti – Purgatorije u 20:30 sati.

Koproducenti su predstavu najavili kao porodičnu, teatarsku priču za sve od 9 do 99 godina, a riječ je o „drugačijoj“ bajci  koja  dotiče ozbiljna pitanja svih vremena: vlast i zloupotrebu vlasti, laž i istinu, manipulaciju, riječ je o storiji koja  vlast sagledava kao  zamku u koju lako upadaju i oni koji je nose i oni koji je “trpe”.

Rađena je po predlošku Andersenove poznate bajke, odnosno tekstu Đorđa Stanojlovića, Gorana Slavića, Dejana Đonovića, Miloša Pejovića, Vladimira Miloševića i Petra Pejakovića koji potpisuje i režiju. Uloge tumače Dejan Đonović, Miloš Pejović, Goran Slavić i Slaviša Grubiša. Dramaturg je Đorđe Stanojlović, scenograf Vojislav Kilibarda, kostimograf Jelena Vasiljević, a producentkinja Milina Kovačević.

Do kraja ljeta predstava će biti odigrana na Budva grad teatru, a vidjela je i publika na kotorskom festivalu Pozorišta za djecu.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com