DruštvoPolitika

PREDSJEDNIK DRŽAVE FILIP VUJANOVIĆ: NEKA SE NOVOM OSTVARE NAJBOLJE ŽELJE

Čestitke građanima Herceg Novog povodom Dana grada, uputio je i predsjednik države Filip Vujanović a u izjavi novinarima nakon svečane sjednice SO Herceg Novi, kazao je da ga veoma raduje što se povećava kvalitet hotelske infrastrukture, jer se u Herceg Novom vidi šta je sve urađeno i u šta se sve investiralo.

-Veoma me raduje da su povećava kvalitet hotelske infrastrukture  i da se nedostatak kvalitetnih hotela sve više se prevazilazi, sa šansom da zaista Novi ima sjajnu ponudu koja je primjerena njegovim prirodnim ljepotama i turističkoj atraktivnosti. Ubijeđen sam da ovi veliki projekti, posebno na Luštici i Porto Novi idu odlično i da ćemo biti u prilici da kroz projekat u Kumboru da dobijemo jedan sadržaj koji će zaista biti elitni i koji će po svom kvalitetu značiti jedan novi magnet u privlačenju turista i koji će produžavati turističku sezonu. Čuli smo i lijepe planove za planinski turizam, tako da Novi ima sjajnu perspektivu. Čestitam praznik svima i želim da se ostvari sve ono što su najbolje želje svih- poručio je Vujanović.

Komentarišući izostajanje opozicionih odbornika na svečanoj sjednici, Vujanović je kazao da ne zna šta je konkretna zamjerka opozicije.

-Mislim da se uradilo mnogo i da se u svim planovima ostvarilo na nivou mogućeg. Želim i opoziciji i vlasti da pokušaju da ostvare harmoniju unutar djelovanja Skupštine za dobro svih građana. Moja informacija o onome šta se radi u Novome je pozitivna i da lokalna administracija čini maksimum da se poveća kvalitet života.  Moram reći da je sve više moda da se parlament u danima proslave Dana opštine bojkotuje, od ovih ili onih. Mislim da to nije dobro, jer to je dan koji je svečanost svih građana. Prisustvo na toj svečanoj sjednici je poštovanje ne samo prema vlasti i lokalnoj administraciji koja je aktuelna, nego i prema svim građanima kojima je Dan opštine. Bojkotuju praktično svi, tako da to postaje način da se pokaže neko nezadovoljstvo za koje ne znam ima li dovoljno osnova svuda. Lokalne administracije treba da se bave lokalnim pitanjima i da posvete svoju aktivnost tome da grad napreduje-ocjenio je predsjednik države.

I njegove posjete opštinama, glavnom gradu i prijestonici, kako je kazao, su upravo usmjerene ka tome da se afirmišu potrebe lokalnog stanovništva i da se pokaže šta se uradilo između dva praznika, da se pokaže šta su planovi i da očekuje da se prema tome iskaže puna podrška onih koji su unutar Skupštine osvojili vlast. Bojkot postaje moda i na državnom nivou, kazao je Vujanović, navodeći da takav način političke borbe nema smisla i da nije dobar instrument političke borbe.

-Građani ne glasaju za odbornike i poslanike da bi pokazivali bojkot, nego da bi svojim konstruktivnim djelovanjem pomogli ono što je bio program onih koji su pobijedili. Ne razumijem što se bojkotuje u Herceg Novom i što se moglo više uraditi. Možda i jeste moglo, ali ja to ne znam, ali ne mislim da je bojkot način da se na to upozori- zaključio je Vujanović.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com