Turizam

PRAZNIK MIMOZE TREBA PROMOVISATI RANIJE, U JANUARU NEMA VELIKOG EFEKTA

Promocija Praznika mimoze u januaru, po mišljenju Jovana Mićunovića,  direktora marketinga hotela Lighthouse  u Igalu, nema efekta kada su u pitanju hotelijeri. Smatra da je program Praznika kasno objavljen, te da nije konačno definisan iako nas od početka manifestacije dijeli svega desetak dana.

-Za hotelijere bi bilo značajno kada bi se Praznik promovisao tokom ljeta,  najkasnije na jesen. Tada bi mogli ponuditi i prodati aranžmane, ali raditi to sada, za naš hotel, a pretpostavljam i ostale,  nema velike svrhe. Ta praksa nikako da zaživi.  Uvijek čekamo do posljednjeg momenta ili do momenta kada je  prekasno  da bi ozbiljno nastupili na bilo kom tržištu – kazao je Mićunović.

On navodi da je ipak bilo pojedinačnih upita iz Makedonije, Srbije i BiH, za prvi vikend Praznika mimoze ali da je riječ uglavnom od dvodnevnim aranžmanima, koji za hotel nisu isplativi.  Zato su poslovanje u zimskom periodu, uključujući  i period kada se održava Praznik mimoze, usmjerili na dovođenje sportskih ekipa.

-Oni su smješteni  u renoviranom  dijelu hotela sa 40 soba, ostaju na pripremama po 10 dana ili duže. Na pripremama su bili do danas  fudbaleri Sutjeske, nakon njih stižu mađarski vaterpolisti, a zatim i fudbaleri Lovćena. Ova zimska sezona je na nivou prošle godine. To je za očekivati jer kao grad nismo uradili ništa da bi bilo bolje. Mislim da bi trebalo da radimo u pravcu razvoja sportskog turizma a to znači da bi morali da razvijamo sportsku infrastrukturu, posebno kada je riječ o fudbalu. Uslovi za trening su jako loši, morali bi da poradimo na tome, od toga bi svi mogli da imaju benefite. U djelu dvoranskih sportova postoje solidni uslovi u sportskoj dvorani u Igalu, kao i kada je riječ o vaterpolu i plivanju-kazao je Mićunović.

Direktor TO HN Pavle Obradović je potvrdio da je i ove godine dosta kasno počela promocija Praznika mimoze, a da je razlog za to dogovaranje oko učesnika u muzičkom dijelu programa. Ipak tokom februarske manifestacije očekuju dolazak većeg broja gostiju, posebno u prvom vikendu, kada je planirano otvaranje, fešta od mimoze ribe i vina i prvi  maskenbal. 

 

-Imali smo program odavno ali nismo mogli otići u javnost zbog toga što glavni muzički učesnik  nije potvrdio učešće, a kada se to desilo onda smo mogli javno da kažemo i dopunimo program. Žao mi je što je ovako kasno, najsrećniji bih bio da smo u maju mogli rezervisati muzičara i krenuti sa marketingom. Probaćemo sledeće godine uraditi to ranije. Ove godine je gost Zdravko Čolić, mega zvijezda i morali smo čekati da potpišemo  predugovor –kazao je Obradović.

On je podsjetio da danas  planiraju sastanak sa predstavnicima turističke privrede grada na temu „Prezentacija marketing sistema TOHN, kreiranje ponude grada za sezonu 2019. sa fokusom na manifestacije“.

Na sastanak su pozvani hotelijeri i vlasnici privatnog smještaja u cilju kreiranja zajedničkog proizvoda i promocije na regionalnom tržištu.

-Proslijedićemo kompletnu ponudu regionalnim agencijama sa kojima smo već u kontaktu, a u predsezoni ćemo krenuti i ka evropskom tržištu, destinacijama sa kojih nam dolaze „low cost“ letovi. To će nam biti u fokusu u početku, veoma nam je bitna direktna distribucija sa agencijama iz tih destinacija – kazao je Obradović.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com