Turizam

PR SLUŽBA PRAZNIKA MIMOZE: BEOGRAD I HERCEG NOVI IMAJU ZAJEDNIČKO SRCE

-Opština Herceg Novi kao pokrovitelj Praznika mimoze izražava izuzetno zadovoljstvo saradnjom sa Turističkom organizacijom grada Beograda i sa gradom Bogradom, kazala je načelnica Sekretarijata za kulturu opštine Herceg Novi Ana Zambelić Pištalo na konferenciji za novinare upriličenoj u Maloj sali Dvorane Park, a povodom programa Dani Beograda koji se održavaju u okviru 49. Praznika mimoze. Zambelić Pištalo je izrazila izuzetno zadovoljstvo i ukupno svim dešavanjima koji su održani u dosadašanjem programu u okviru 49. Praznika mimoze dodajući da ,,kada završi ovaj Praznik odmah se  kreće sa pripremama narednog, jubilarnog pedesetog.

-Na račun ove kvalitetne saradnje predviđamo i ostavljamo prostor za nadogradnju saradnje, osmišljavanjem još bogatijeg programa,  dodala je Zambelić Pištalo.

Sa konferencije za novinare na kojoj su učestvovali predstavnici Opštine Herceg Novi, JUK Herceg festa i Turističke organizacije Herceg Novi, kao zajedničkih organizatora Praznika mimoze sa gostima iz beogradske Turističke organizacije, Umjetničkog centra ,,Talija” i beogradskih restorana, a koje je sve zajedno predvodila legendarna glumica Rada Đuričin, poručeno je da su Dani Beograda u Herceg Novom na Prazniku Mimoze zamišljeni da budu i tradicija u kontekstu slogana – Prijatelji u gostima.

-Naša dva grada imaju puno toga zajedničkog. Svakako nije veličina. Beograd je metropola, Herceg Novi mali grad ali neke srodnosti i sličnosti pronalazi u ljudima i kontaktima i zbog toga su ovakvi programi dragocjeni, poručila je Milina Kovačević iz Herceg festa.

-Taj prijem koji je karavan imao na gostovanju u Beogradu sličan je onome koji su učesnici u performansu beogradskog umjetničkog centra imali u Herceg Novom, poručila je Kovačević.

-Uživali smo u čarima Mediterana na Danima mimoze u Beogradu, a nadam se da ćete i vi ovih par dana kada pokušavamo da vas podsjetimo na Beograd, njegovo pozorište, restorane, muziku i doživljaj. Mislim da ćemo se razumjeti i nastaviti tradiciju koja je ustanovljena još 60-ih godina prošlog vijeka te da će Beograd kao jedan veliki grad sa malo manjim gradom ali gradom sa velikim srcem kao što je Herceg Novi, nastaviti saradnju i ovu priču krunisati sa lijepim doživljajem dobro raspoloženim građanima i turistima, kazao je zamjenik direktora Turističke organizacije grada Bograda, Slobodan Unković.

Ispred beogradske ugostiteljske privrede koja se na Danima Beograda predstavlja u Graskoj kafani, zadovoljstvo i, kako je rekao, puno srce zbog toga što je dio cijeleanifestacije, izrazio je Dejan Lazarević uz konstataciju da se nada da će ova saradnja započeta prošle godine, ne biti samo tradicija, već da će trajati beskonačno. Relacija između Herceg Novog i Beograda, prijateljski odnos koji traje oduvijek, upotpunjen činjenicom da je Beograd vro značajno emitivno tržište ne samo za hercegnvoski turizam već i cijelo crnogorsko primorje, sasvim je jasna situacija i relacija da Turistička organizacija Beograda i TO HN imaju značajnu saradnju.

-Zvaničan Protokl o saradnji posotji od 2012. godine, a onbova tog protokola će biti tema razgovora ovih dana i nadamo se da će isiti biti produžen i to već u posljednjim danima februara kada TO HN bude predstavljala ponudu našeg grada na Sajmu turizma u Beogradu od 23. februara”, kaao je Nebojša Mandić iz TO HN dodajući da se saradnaj ogleda u recibrotetnim gostovanjima i predstavljanjima manifestacija i ponude Herceg Novog i Beograda.

Milina Kovačević je podsjetila da su Dani Beograda počeli dan ranije, kada je ovacijama publika u punoj dvorani Park ispratila sa scene poznatu i neuništivu beogradsku glumicu Radu Đuričin i Borisa Pingovića i Vladimira Rackovića koji su je na gitarama pratili u fenomenalnoj izvedbi kabarea “Halo Beograd” po tekstu Moma Kapora. Ne samo na kraju izuzetnog nastupa, već tokom cijelog nastupa publika je sa oduševljenjem pratila virtuoznost beogradskih umjetnika i učestvovala u svakom dijelu predstave stvarajući pravu atmsferu koju podrazumjeva kabare.

-Imala sam tremu na početku predstave, jer znam da je hercegnovska publika vrlo zahtjevna i prepoznaje kvalitet. Međutim, trema je brzo prošla, jer je upravo publika potvrdila ono što sam znala – učestvuje u predstavi, razumije je i prati i zaista sam presrećna kako smo primljeni večeras i izuzetno radosna što smo uspjeli da napravimo takvu konekciju i reakciju pubilke. Tako je bilo svaki put kada sam sa bilo kojim komadom gostovala u ovaj predivni grad, uvijek sam nailazila na sjajnu publiki i zaista sam srećna i mnogo volim ovaj grad. Stvarno nije ni čudo što mimoza cvjeta baš ovdje, jer je ona simbol nečega lijepog i sunačnog u sred zime nečega što me asocira na Herceg Novi”, kazala je Đuričin. Kabare “Halo Beograd”, čija je matična kuća beogradski teatar Madlenianum, je bazirana na vrcavim crticama o Beogradu i Beograđanima koje je Kapor godinama objavljivao u Politici, a zatim sabrao u tri knjige – 011, Istok-zapad i Halo Beograd. Hroničar Beograda bio je prijatelj Rade Đuričin od studentskih dana, a beogradska glumica je Kaporove tekstove za scensko izvođenje adaptirala i ranije – bile su to popularne predstave  “011” i “Kraj vikenda” u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, u kojima je igrala sa Mišom Janketićem.

Program Dani Beograda biće nastavljen 6. i 7. februara u Gradskoj kafani pod sloganom gastro veče u duhu Skadarlije. U programu će učestvovati UC “Talija”, starogradski orkestar, a za anegdote iz boemeskog života zaduženi su Ljiljana Jakšić i Milan Milosavljević. Pored toga, u gastro dijelu manifestacije biće predstavljeni specijaliteti srpske kuhinje.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com