Kultura

POZIV IZ KOTORSKE GRADSKE GALERIJE HERCEGNOVSKIM UMJETNICIMA ZA UČEŠĆE NA FESTIVALU SVJETLOSTI “ZASJAĆE PALACI”

Međunarodni konkurs za učešće na II Festivalu svjetlosti “Zasjaće palaci”  objavljen  početkom maja  otvoren je  do 17. juna  ove godine. Nakon isteka ovog roka  zasjedaće  stručni žiri Festivala i obaviti  selekciju, dok će Festival  biti realizovan 15, 16. i 17 avgusta. Tim povodom  iz kotorske Gradske galerije – Tatjana Kriještorac i Daliborka Bajrović pozivaju i hercegnovske umjetnike da  učestvuju na konkursu i Festivalu svjetlosti ,,Zasjaće palaci’’ koji je  osmišljen  kao  svojevrsne  likovne izložbe na otvorenom, a sa željom da se iskoristi  izvanredna i neponovljiva scenografija Kotora za promovisanje, afirmaciju i popularizaciju likovne umjetnosti.

-Period koji smo odabrali za održavanje Festivala svjetlosti ,,Zasjaće palaci’’ je višestruko pogodan. Boravak izuzetno velikog broja turista u Kotoru u tom periodu, omogućiće izvanrednu promociju crnogorske likovne scene van granica Crne Gore, a istovremeno će crnogorsku publiku, kroz učešće umjetnika iz cijelog svijeta, upoznati sa aktuelnim dešavanjima na međunarodnoj likovnoj sceni.

II Festival svjetlosti ,,Zasjaće palci’’ podrazumjeva deset-dvanaestominutne samostalne audio-vizuelne prezentacije akademskih likovnih umjetnika, koje će se projektovati na fasade zgrada i bedeme Starog grada. Jednu samostalnu audio-vizuelnu prezentaciju umjetnika čini 40-ak fotografija  umjetničkih radova, biografija na tri jezika i adekvatna muzička podloga.

U toku tri večeri trajanja II Festivala svjetlosti, na svim lokacijama u Starom gradu (Pjaca Sv. Tripuna, Pjaca Sv. Luke i Pjaca od kina), biće projektovano po 5 – 6 samostalnih audio-vizuelnih prezentacija umjetnika, nakon čega će se još dva puta reprizirati. Svi zainteresovani posjetioci će  moći da pogledaju kompletan program, prelazeći sa jednog trga na drugi. Za to vrijeme, na bedemu će biti projektovan cjelokupni večernji program. Na isti način će se relizovati program sve tri večeri, ali  sa drugom grupom umjetnika.

 

 

 

 

Unapred veoma zahvalne,

Tatjana Kriještorac i Daliborka Bajrović, galeristi

2 Komentara

  1. A zasto da konkurišemo,ne razumijem ,dali to znači da vam niko ne snosi troškove nego sami radite sve i onda još fotografije i video bez novca.Ko bi to radio,i da li je taj rad kao i svaki drugi plaćen?

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com