DruštvoIzdvojeno

POŽAR NA ORJENU SE PROŠIRIO; IZNAD DEBELOG BRIJEGA I VEČERAS MIRNIJE

Opet je aktivan požar na Orjenu, kazao je vd načelnik Službe zaštite i spasavanja u Opštini Herceg Novi Zlatko Ćirović. Na brdu Osoj i dalje povoljnija situacija, kao što je bilo i tokom cijelog dana. Opuštanja i pauze nema, vatrogasci i dalje dežuraju jer je za večeras najavljena bura.

Požar na Orjenu sada se širi od Borove glave ka Rujištu, ističe Ćirović.

-Gori u dijelu prema granici sa kotorskom opštinom. Riječ je o krševitom i nepristupačnom području, gdje ljudstvo ne može da reaguje. Moguće je djelovati samo iz vazduha. Još početkom avgusta došlo je do požara na Orjenu, kod Borove glave. Od tada je Opština Herceg Novi i Služba zaštite i spasavanja angažovala čuvara, kako bi efikasnije djelovali, jer je riječ o zaštićenom parku prirode sa endemskom vrstom bora – munikom. Nadamo se da bura neće duvati kao što je najavljeno, jer bi nam mnogo otežala situaciju, a pomoć iz vazduha možemo očekivati tek ujutro, kazao je Ćirović.

Požar iznad Debelog brijega  je pod kontrolom, na terenu su  i dalje hercegnovski vatrogasci  sa  dva vozila, raspoređeni po obodu šume četinara.

Foto: FB Agencija za razvoj i zaštitu Orjena

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com