IzdvojenoTurizam

POTVRĐENA SARADNJA NOVOG I NOVOG SADA – KARAVAN PRAZNIKA MIMOZE RAZGALIO NOVOSAĐANE

Kao u Vrbasu danas prije podne, tako je večeras u centru Novog  Sada, hercegnovski vedri karavan u kome su Gradska muzika, trombonjeri, mažoretke, klovnovi iz NVO Maškare privukao punu pažnju mještana, izmamio srdačne osmjehe i na najbolji način promovisao Novi i jubilarni praznik u slavu mimoze.  Atraktivna alegorijska kola, sa vedrom crvenom ribom i   aplikacijama prepoznatljivih motiva Herceg Novog  dopunila su zatalasanu  kolonu koju su pratili brojni Novosađani. Razigranoj karnevalskoj povorci  koja svuda  donosi radost prethodio je susret  gradonačelnika Novog Sada, Miloša Vučevića i predsjednika hercegnovske Opštine  Stevana Katića.

Razgovor je protekao u potvrdi dosadašnje uspješne saradnje ali i sagledavanju mogućnosti da se uz kvalitetnu kulturnu razmjenu koju omogućuje  i lani uspostavljen dogovor između Herceg festa i novosadskog Kulturnog centra, ona proširi i u oblasti privrede pa i obrazovanja. Sve ovo oslanja se na dobru  povezanost građana dva grada, ali i Srbije i Crne Gore.

Za razvoj novih zajedničkih projekata dobra osnova svakako su projekti  Omladinska prestonica Evrope i Evropska prestonica kulture , istakao je  novosadski gradonačelnik, kome je predsjednik Katić  uručio plaketu Praznika mimoze, kao još jednu potvrdu dalje saradnje.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com