Please assign a menu to the primary menu location under MENU

Društvo

POTPREDSJEDNIK MILOŠ KONJEVIĆ: APELUJEMO NA GRAĐANE DA SE PRIDRUŽE GAŠENJU POŽARA

Potpredsjednik opštine Miloš Konjević koji je na Luštici pozvao je Novljane da se uključe u gašenje požara. Obišao je i kamp Begovića.

-Apelujem za pomoć i da se uključi što više ljudi u gašenje požara. Mogu da se jave na opštinski call centar 19800, a organizovan je prevoz sa Škvera do Rosa.  Tri četiri naselja su ugrožena. Čekamo podršku i iz Podgorice. Apelujem na sve Novljane da dođu, kazao je potpredsjednik opštine Miloš Konjević.

Vatrogasci su već tri  dana na terenu.  Požar koji je izbio prije tri dana na Rosama  je bio stavljen pod kontrolu, međutim sinoć oko 4 sata je izbio novi koji se orkanskom burom veoma brzo širio, kazao je i službe zaštite Aleksandar Škobalj.

-Na terenu su bili i vatrogasi, dobrovoljci i mještani i 30 vozila. Vatra se širila do same ponte Veslo. Negdje smo oko 5 sati evakuisali ljude. Zahvaljujemo se našim brodarima koji su odmah priskočili u pomoć. Vatra je i dalje aktivna i borimo se. Pomoći iz vazduha još nema dok bura potpuno ne stane. Očekujemo da se uključe, a ako bude potrebe tražićemo i međunarodnu pomoć i predložiti to predsjedniku opštine, poručio je Konjević.

Ostavite Vaš komentar

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com