DruštvoIzdvojeno

POTPISIVANJE SPORAZUMA O SARADNJI HERCEG NOVOG I RIBINSKA I POČETAK DANA RUSKE KULTURE

Potpisivanje sporazuma o saradnji Opštine Herceg Novi i ruskog grada Ribinska biće obavljeno sutra (subota, 7. april) u velikoj sali Opštine  u 18.30 sati. Povezivanje dva grada iniciralo je rukovodstvo  Ribinska, sa željom da  dva grada uspostave prijateljski odnos i sarađuju u oblastima koje su od zajedničkog interesa.

Sporazum će potpisati predsjednik Opštine Herceg Novi  Stevan Katić i gradonačelnik Ribinska Dobriakov Denis Valerievič. Delegacija Ribinska će potom, u pratnji domaćina, prisustvovati otvaranju manifestacije Dani ruske kulture u Herceg Novom, u galeriji „Josip Bepo Benković“.

Prvi dan manifestacije obilježiće i sveta arhijerejska litrugija planirana u 9 sati u hramu Vaznesenja Gospodnjeg – crkvi Svetog Spasa na Toploj, potom  Velikosubotnje saborno krštenje u moru,  zakazano za 11 sati na plaži ispod Hungest hotela San rizort, dok je zvanično  otvaranje najavljeno za 19 sati u gradskoj galeriji „Josip Bepo Benković“.

U izložbenom prostoru biće postavljena izložba fotografija posvećenih stradanju carske porodice Romanov. Nakon pozdravne riječi predstavnika Opštine Herceg Novi i ambasade ruske federacije u Crnoj Gori izložbu će otvoriti mitropolit crnogorsko- primorski Amfilohije. U prigodnom programu nastupiće MilicaRističević i Đuro Poznanović.

Za nedelju 8. aprila, predviđene su  Vaskršnje liturgije i jutrenje a potom u 11 sati na trgu Hercega Stjepana  program naslovljen „Pjesme i igre pravoslavnog slovenstva“. Nastupiće članovi KUD „Rodnik“ a za 19 sati u Dvorani „Park“ najavljeno je rusko folklorno- muzičko veče uz zajednički nastup istog kulturno umjetničkog društva i Milice Rističević.

Dani ruske kulture trajaće do 14. aprila.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com