Kultura

POTPISAN PROTOKOL O POBRATIMLJENJU PO STRIPU HERCEG NOVOG I LESKOVCA

Protokol o pobratimljenju po stripu  Herceg Novog i Leskovca, što je jedinstven primjer u Evropi, potpisan je juče u Leskovačkom Kulturnom centru . Protokol o pobratimljenju, koji saradnju i kulturnu razmjenu između ova dva grada podiže na viši nivo i institucionalizuje, potpisali su Marko Stojanović osnivač Balkanske smotre stripa koja se u Leskovcu održava punih dvadeset godina i Nebojša Mandić ispred Hercegnovskog strip festivala koji ove godine u septembru doživljava svoje dvanaesto izdanje.  Protokol su u ime lokalnih uprava potpisali načelnici sekretarijata za društvene djelatnsti Leskovca i Herceg Novog, Bojan Tojaga i Darko Klasić.

-Poznato je da kulturna saradnja ne poznaje granice, a ovaj događaju to još jednom potvrđuje. Stoga je izuzetna čast i zadovoljstvo da se prijateljstvo između dva grada ozvaničiti na ovaj način”, kazao je Kalsić.

Potpisivanje Protokola je obavljeno u okviru ceremonije otvaranja izložbe „Leskovac i Herceg Novi u stripu“  koju ćine plakati urađeni za dosadašnja izdanja  Balkanske smotre mladih strip autora i Hercegnovskog strip festivala.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com