Sport

POTENCIJALNI VATERPOLO REPREZENTATIVCI CRNE GORE TRENIRAJU NA ŠKVERU I U IGALU

Od ponedeljka, na bazenu na Škveru, traje rad reprezentativnog vaterpolo pogona. Riječ je o igračima koji su u prošlom prvenstvu igrali u domaćim klubovima. Selektor Vladimir Gojković i njegovi saradnici Nenad Vukanić i Mladen Klikovac provjeravaju igrače koji do sada nisu bili u reprezentaciji ili su imali  malu minutažu, ali  su u tek završenom prvenstvu pokazali najviše. Na Gojkovićevom širem spisku za ovu akciju je  18 imena potencijalnih reprezentativaca za vaterpolo selekciju Crne Gore. Svi pozvani su se odazvali: Slaven Kandić, Petar Tešanović (golmani),  zatim  Stefan Vidović, Bojan Banićević,  Stefan Pješivaca, Vlada Popadić, Vladan Spaić, Đuro Radović, (Jadran Carine), Nikolas Saveljić, Janko Krivokapić,(Primorac), Bogdan Đurđić, Blažo Mitrović, Bogdan Vujošević, Aleksandar Radanović, Stefan Kovačević i Petar Ćetković (Budva), Jovan Sarić i Danilo Adžić.

– Došli smo do spiska onih koji su svojim igrama i ponašanjem zaslužili da se nađu  na širem spisku jedne od najačih reprezentacija na svijetu. Ovaj poziv treba da shvate na pravi način. Mislim da treba i sami da znaju da je ovaj poziv velika čast i obaveza da potvrde i opravdaju što su na ovakvom reprezentativnom okupljanju. Ovaj spisak ćemo korigovati. Oni najbolji biće priključeni A timu i nadamo se iz jake baze, kvantiteta, stvorićemo kvalitet za buduće akcije Saveza i nastupanje naših igrača na međunarodnoj sceni.Dosta brzo nas očekuje taj turnir u Bukureštu. Ono što je sigurno, jedan broj igrača odavde će sigurno ići za glavni grad Rumunije. Turnir je na programu od 3. do 5. juna. Učesnici su Crna Gora, Kina, SAD, Rumunija i verovatno Gruzija. Poslije Bukurešta već 7. juna krenulo bi se za Doku a onda za Japan i Tokio gdje bi se zajednički radilo desetak dana. Mislim da se u toj mješovitoj ekipi očekuje dobar rad sa sve boljom reprezentacijom Japana koji su nedavo izborili pravo nastupa na završnom turniru Svjetske lige u Kini.

Sami trenizi se odviju dva puta dnevno. Jutarnji na Škveru a popodne na bazenu u Igalu.Uslovi su više nego dobri i mogu se realizovati  sve predviđene faze priprema. Jedan trenig smo  odradili u Institutu sa prvakom Hrvatske, ekipom Juga koja je pokazala kakvo je naše trenutno stanje. Do sada urađenim sam vrlo zadovoljan. Momci dobro izdržavaju 6 sati svakodnevnog treniga i obavljanja svih obaveza. Sutra na Škveru čekamo  dubrovački Jug koji  se  sprema za fajnal siks u Budimpešti. Na Škveru će se raditi do 31. maja sa jednim danom pauze, istakao je selektor Vladimir Gojković.

Ostali, iskusniji „stranci“  će se priključiti naredne nedelje. Pred prvi jun i polazak na turnir u Bukureštu reprezentacija Crne Gore trebala bi da bude još brojnija.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com