Društvo

POŠTA CRNE GORE URUČILA DONACIJU OŠ “ORJENSKI BATALJON”

Osnovna škola „Orjenski bataljon“ jedna je od šest škola u državi koje su dobile po četiri parkovske klupe kao donaciju Pošte Crne Gore. Donacija je dodjeljena još u decembru, povodom Dana Pošte, a distribucija je obavljena juče.

Nove parkovske klupe krasiće dvorište ispred matične škole u Bijeloj i područnog odjeljenja u Baošićima, kazala je direktorica škole Jarmila Radović i zahvalila na veoma vrijednom poklonu.

-Smatramo da je Ministarstvo prosvjete i Pošta Crne Gore, odabravši našu školu za dobijanje ove vrijedne i korisne donacije, obradovala naše učenike, roditelje i mještane Bijele i Baošića, kao i sve zaposlene. Klupe su postavljene u dvorištima u matičnoj školi i u Područnoj jedinici u Bašićima-Đenovićima. Prepoznatljive su žute boje sa istaknutom pločicom donatora. Zahvalni smo direktoru pošte iz Herceg Novog, Zoranu Kaluđeroviću, koji je našoj školi juče uručio dvije duple i dvije klupe bez naslona. Vjerujemo da će one biti mjesto za okupljanje naših učenika, roditelja, da će se na njima odvijati lijepa i korisna druženja, da će se na njima rađati pozitivne i kreativne ideje i da će dugo potrajati i ostati očuvane, kazala je direktorica Radović.

Radović je istakla da su dogovorili i buduće aktivnosti koje će biti značajne i važne, a radi se o časovima koje će ponuditi učenicima kako bi se edukovali o značaju i važnosti postojanja Pošte kao državne ustanove, naučili više o filateliji i ostalim vidovima transporta informacija, pošiljki i slično.

Pošta Crne Gore je odlučila da umjesto organizacije hepeninga povodom proslave svog Dana, sredstva usmjeri na oplemenjavanje prostora u kojem borave osnovci. Odabrane su po dvije škole iz svakog regiona, a pored novske u primorskoj regiji je odabrana i OŠ „Jugoslavija“ iz Bara, poručila je ranije Aleksandra Perović su iz kompanije Pošta CG.

-Briga o zajednici je važan segment poslovanja naše kompanije, čiji portfolio društveno odgovornog poslovanja čine različite inicijative kao što su adaptacija sportskih igrališta, ozelenjavanje javnih površina, a najnovija akcija je uređenje i polemenjivanje školskih dvorišta. Za donaciju osnovnim školama odlučili smo se zbog naše strateške orjentacije u poslednjih nekoliko godina da jačamo saradnju sa obrazovnim sistemom. Neke od ključnih oblika Poštine podrške su godišnje takmičenje za najljepše pismo za sve osnovce u državi, zatim podrška kampanjama UNICEF-a usmjerenim na unaprijeđenje sistema dječije zaštite, posjete osnovaca loklanim jedinicama pošte, učešće u pilot projektu „Prilike“ za karijerno osposobljavanje srednjoškolaca i slično, istakla je Perović.

Ministarstvo prosvjete uputilo je zahvalnost na donaciji i izrazilo nadu da će i drugi privrednici, prateći ovakav pozitivan primjer, iskazati svoju društvenu odgovornost.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com