DruštvoEkonomija

POSLOVNO STAMBENI PROSTOR I BENZINSKA NA TOPLOJ DO KRAJA 2017.

Nedavno je počela izgradnja poslovno stambenog prostora i benzinske pumpe na Toploj, uz magistralu. Riječ je o projektu čija je realizacija počela prije sedam godina i koji je u startu  naišao na veliki otpor dijela javnosti u Herceg Novom, zbog blizine škole, vrtića, Doma zdravlja i  groblja. Investitor Radovan Marinović iz Kotora kaže, da je izgubljeno dosta vremena ali da će planiranu investiciju, nakon ponovnog dobijanja građevinske dozvole,  dovesti do kraja, u skladu sa projektnom dokumentacijom i da će Herceg Novi dobiti jedan moderan i kvalitetan objekat.

Objašnjava da  trenutno rade najteži i najkoplikovaniji dio posla, iskop temeljne jame, koji podrazumjeva obezbjeđenje susjednih objekata i parcela, saobraćaja i naravno radnika.

-Moramo da se spustimo  lagano 18, 5 metara na nivo magistrale.  Radimo po savremenoj metodologiji,  odozgo naniže, i kosinu obezbjeđujemo  vertikalnim šipovima i horizontalnim ankerima, koja se na kraju betonira. Očekujemo da ćemo se do kraja godine spustiti na zadatu kotu i kada obezbjedimo kosine i sve to iskontrolišemo počinje lakši dio posla –gradnja samog objekta. Kompletna investicija će biti završena do kraja naredne godine, a ako vrijeme bude poslužilo i do kraja građevinske sezone, odnosno 15. juna-kaže Marinović. Radove izvodi firma W R Dynamic Company doo Kotor.

Podsjeća da je investicija vrijedna 1, 5 miliona uz ranije plaćene obaveze za zemljište i komunalije.

Projekat podrazumjeva 820 m2 poslovno stambenog prostora, a osim moderne gradske pumpe koja neće biti velikih gabarita, objekat će imati šest etaža. Na prve dvije predviđeni su poslovni prostori, treća i četvrta namjenjene su za stanovanje, dok će na šestom spratu  biti  restoran i vidikovac na koji će se dolaziti panoramskim liftom.

Marinović kaže i da će saobraćaj biti bolje regulisan nego sada, jer su planirane tri trake i četvrta prilazna, tako da će i postojeća krivina biti „ispeglana“.

Kako bi cijeli objekat imao savremen i evropski izgled, Marinović namjerava da uredi i zelenu površinu prema Domu zdravlja ali  taj posao se mora uskladiti sa zakonom i rješenjem iz lokalne uprave. U svakom slučaju planovi su da i okolina objekta bude etažna sa kamenim podzidama, oplemenjena zelenilom i sa klupama za odmor prolaznika.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com