DruštvoTurizam

PORTONOVI: 113 APARTMANA U PRODAJI – HOTEL ONE&ONLY BIĆE OTVOREN 2018.GODINE

U drugoj polovini 2017. godine biće useljivo oko 200 apartmana i stanova koji se grade u kompleksu Portonovi u Kumboru, dok se otvaranje  prvog One&Only hotela u Evropi najavljuje u 2018. godini.

– Od julskog događaja u Londonu ove godine, 113 stanova i apartmana se nalazi u prodaji; od ukupnog broja, njih 89 je u dijelu Lower Village, a 24 se nalaze u dijelu Marine. Svi oni biće završeni i spremni za useljenje u drugoj polovini 2017. godine – ističe Adrijana Husić, menadžerka za korporativne komunikacije i odgovorno poslovanje u kompaniji Azmont Investments.

Husić navodi da su na objektima koji se grade bile angažovane renormirane arhitektne kompanije Harper Downie i Callison RTKL. Dodatno, Harrods Interiors je kompanija koja je bila zadužena za pripremu i opremanje pokaznih stanova u dijelu Lower Village u Portonovi rizortu.

-Portonovi će takođe biti dom prvog One&Only hotela u Evropi; otvaranje se očekuje u 2018. godini. Enterijer je povjeren poznatom i inspirativnom arhitekti JeanMichel Gathyiju koji vodi kompaniju Dennistons. Kao takav, One&Only Portonovi će imati oko 140 luksuznih soba i vila, ali i Espace Chenot Health Wellness Spa kao sastavni dio. Portonovi marina će imati 220 vezova za jahte i super jahte. Ovo će biti jedna od prirodno najzaštićenijih marina u regionu, sa odličnim pristupom Jadranu i dnevnim pristupom hrvatskim ostrvima. Glavni dio Marine će biti Portonovi Yacht Club, namijenjen članovima. Dizajniran je za ekskluzivnu upotrebu vlasnika jahti a na njega potpis stavlja britanski dizajn studio Winch Design. U sklopu rizorta će se nalaziti i brojni brendovi, uključujući dizajnerske radnje ali i internacionalne premijum modne brendove-kazala je Husić.

Podsjeća i da je Azmont Investments u Crnoj Gori od 2012. godine.

-Kao kompaniju, ljudi nas najviše prepoznaju i vezuju uz Portonovi rizort, kao investitora nove destinacije koju gradimo na predivnoj crnogorskoj obali u Boki Kotorskoj. Ipak, biti u Crnoj Gori za nas je mnogo više od toga – ovdje smo da istovremeno podržimo i doprinesemo zajednici kao korporativno odgovorna kom panija. Namjera nam je da ovdje budemo dugo, upravo kroz Portonovi koji je u nastajanju, ali i kroz banku koja je nedavno počela da radi. Skoro smo i inicirali i podržali uspostavljanje međunarodnih studija za hotelijerstvo i menadžment na Fakultetu za kulturu i turizam, na Univerzitetu Donja Gorica. Ovo je ujedno otvaranje i novog poglavlja u oblasti visokog turizma u Crnoj Gori i iz tog razloga smo kreirali poseban stipendijski program kroz koji smo podržali mlade profesionalce koji žele da se razvijaju u ovoj oblasti. Sve ovo radimo sa ciljem stvaranja kadra kao najdragocjenijeg resursa, koji će biti konkurentan na evropskom i svjetskom tržištu rada-ističe Husić.

U kompaniji Azmont Investments kao i u tri ćerke kompanije koje posluju u Crnoj Gori i angažovane su na Portonovi projektu ima 68 zaposlenih od kojih je 70 odsto lokalaca. Nedavno uspostavljena banka sada ima 21 zaposlenog. Husić napominje da je na gradilištu kroz sve podizvođače angažovano više stotina zaposlenih koji rade na realizaciji Portonovi rizorta.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com