Društvo

POPLOČAVANJE ŠETALIŠTA NAREDNE SEDMICE

Naredne sedmice trebalo bi da počne popločavanje šetališta behaton pločama na potezu od restorana “Mimoza” do “Galeba” u Igalu. Nakon što je raskinut ugovor sa dosadašnjim izvođačem radova- firmom “Đokić grupa” iz Bara, do kraja sedmice trebalo bi da bude izabran novi koji će okončati projekat započet prije tri godine.

-Riječ je o projektu koji smo mi naslijedili od prethodne vlasti i koji je u više navrata prekidan zbog niza okolnosti. Uspjeli smo da do kraja maja okončamo grube građevinske radove a onda smo ih zbog sezone  prekinuli. Dosadašnji izvođač je nekoliko puta dovlačio mehanizacjiu pa smo došli do zaključka da ostatak posla možemo da uradimo sami. Ugovor  sa njima je sporazumno raskinut i očekujemo da će se neka od  lokalnih  firmi javiti na tender i uspješno okončati ovaj posao –kazao je direktor Agencije za izgradnju i razvoj Boro Lučić.

Rekonstrukcija šetališta  u dužini od 365 metara počela  je u oktobru 2015. U jednom dijelu obuhvatala je i postavljanje kanalizacionih cijevi. Šetalište je prošireno sa morske strane, a posao predviđa i postavljanje javne rasvjete, klupa kao i hortikulturno uređenje. Projekat je realizovan u saradnji sa Javnim preduzećem Morsko dobro a vrijednost radova je 360.000 eura.

Lučić navodi da je namjera opštine da cijelu šetališnu zonu uredi  i da ljepši izgled dobije kompletna dionica od Meljina do Igala. Naredni posao koji bi trebalo da urade je rekonstrukcija šetališta kroz Igalo  do Sutorinske rijeke ali će izrada projekta  čekati završetak projekta   izgradnje kanalizacije na tom području. Sa predstavnicima Morskog dobra će razgovorati i o mogućnostima izdvajanja novca za uređenje šetališta od Savine do Meljina u narednoj godini.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com