Društvo

POMOZIMO PORODICI MILIŠA IZ BIJELE

Dragoslav i Ranka Miliša sa petoro djece od kojih je jedno sa posebnim potrebama žive u teškim uslovima i godinama se bore za riješavanje stambenog pitanja. Podstanari su 12 godina u sada već oronulom stanu u mjestu Kovačina, a kirija iznosi 150 eura.

-Ne možemo ostati više u neadekvatnim uslovima, prokišnjava krov, vlaže sobe. Iz nužnih razloga smo se odlučili za selidbu. Došlo je do povoljne prilike da kupimo montažni stan star 50 godina u naselju Žager. Ušli smo u kreditna ali i druga zaduženja, suprug je privremeno zaposlen u Institutu, a imamo četiri đaka i dijete sa posebnim potrebama.  Do sada se nismo odlučivali na takve rizike  jer nam je prioritet da djetetu obezbijedimo potrebnu njegu i lijekove kojih čak nema u prodaju kod nas – priča Ranka Miliša i dodaje da su u više navrata dobijali novčanu pomoć od  Opštine Herceg Novi, ali da su sada u jako teškoj situaciji.

Miliša ističe da je bila pokrenuta priča o nadogradnji na jednoj zgradi u Bijeloj, međutim nisu bili ispunjeni urbanističko-tehnički uslovi.

-Previše je papirologije oko svega da bi roditelji sa djetetom koje ima invaliditet uspjeli sami da izguraju tako nešto i finansijski i na bilo koji drugi način. Obraćali smo se i Brodogradilištu prije devet godina, bilo za dodjelu placa ili nekog montažnog objekta, ali ta kompanija je završila svi znamo kako, i od toga nije bilo ništa – rekla je Miliša.

Ona naglašava da je sa pogoršanjem zdravstvenog stanja bolesnog djeteta, riješavanje stambenog pitanja urgentno ali i da im je potrebna pomoć oko restauracije montažnog  stana i kredita, kako bi se djetetu obezbijedili pristojni uslovi za život i mir koji mu je potreban.

-Imamo kreditno zaduženje od 17.000 eura. Suprugu je ugovor u Institutu do decembra, ne znamo šta će dalje biti i da li će mu ga produžiti. Mjesečni dugovi su 280 eura, a podsjećam da imamo četiri đaka i dijete sa posebnim potrebama – priča Ranka.

Porodica Miliša obratila se za pomoć i Opštini Herceg Novi, a potpredsjednik Miloš Konjević za naš Radio je kazao da će im obezbjediti novčanu pomoć:

-Ranka i Dragoslav Miliša bili su kod nas i obećali smo novčanu pomoć. Između ostalog i predsjednik Skupštine se odriče svoje zarade i usmjerava je u humanitarne svrhe,  pa će i taj novac biti dodijeljen porodoci Miliša, koja živi u teškim uslovima. Ovim putem molim sve građane da pomognu koliko mogu – rekao je Konjević, koji im je i ranije pomogao.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com