Društvo

POMORSKI SAOBRAĆAJ ZA USLUGE ODVOŽENJA SMEĆA DUGUJE OKO 20 000 EURA

Preduzeće Pomorski saobraćaj od jula mjeseca prošle godine odbija da plaća račune koji im stižu iz Čistoće za usluge odvoženja smeća . Po riječima direktora Čistoće Vladimira Arsića svaki račun od promjene cjenovnika im je vraćen, uz određene sugestije i primjedbe  ali bez konkretnog obrazloženja.

-Mi smo nastavili  da fakturišemo po cjenovniku koji je dobio saglasnost svih državnih institucija i koji je  kao takav lani usvojen  u lokalnom parlamentu -rekao je Arsić.

Navodi i da im Pomorski saobraćaj duguje  oko 17 000 eura za 2016. i 2017. godinu.

-To je nešto malo više od 8.000 eura po godini. Mi smo Pomorskom saobraćaju proslijedili svu dokumentaciju i očekujemo njihovu reakciju. Nadam se da  ćemo postići dogovor oko plaćanja tog duga. Sudski postupak pokrenućemo  ukoliko ne uspijemo da se dogovorimo – kaže Arsić.

Ističe da imaju još potraživanja prema pravnim licima ali ne u tako velikom iznosu.

-U kontinuitetu rješavamo te probleme, što dogovorom ili sporazumnim potpisivanjem isplate duga, tamo gdje ne uspijevamo regulišemo sudskim putem odnosno preko izvršitelja. Naša propaganda prema korisnicima je urodila plodom. Unosimo nove korisnike, imamo  bazu podataka i pravnih i fizičkih lica i na taj način ćemo pojačati  mjesečne prihode po osnovu odvoženja otpada – kazao je Arsić.

Preduzeće je od juna  do decembra prošle godine prihodovalo  preko 900 000 eura. I ova godina je počela u tom pravcu, a po riječima Arsića naplata je bolja za 25 odsto.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com