Politika

PODRŠKA ZAPOSLENIMA U BOLNICI MELJINE I OD POSLANIČKOG KLUBA DEMOKRATA

S obzirom na to da se desetogodišnja agonija zdravstvenih radnika zaposlenih u bolnici Meljine nastavlja bez izgleda za skorijim razrješenjem, ovom prilikom se Poslanički klub Demokrata pridružuje podršci koju su na protestu naši odbornici iz Herceg Novog pružili kolektivu i Sindikatu zaposlenih u ovoj, za sve nas, izuzetno značajnoj ustanovi, navedeno je u saopštenju Demokrata koje potpisuje dr Valentina Minić.

Dr Minić ističe da su za pohvalu  svi dosadašnji  napori i solidarnost opštine Herceg Novi koja  se duže vrijeme borila da pomogne i inicira razrješenje situacije koja je prije godinu dana rezultirala sudskim sporom.

 -Osim što je ugovor od samog početka sklapanja više ličio na investicionu bajku sa predviđenim ulaganjem od 119 miliona eura, od kojih je realizovano samo 3 miliona; osim što je Vlada svojim indoletnim odnosom prema ovom problemu gotovo deceniju, širom zatvorenih očiju gledala propadanje bolnice i grčevitu borbu medicinskog kadra koji u njemu posvećeno radi, ni ministar zdravlja, gospodin Hrapović nije pokazao ništa veće interesovanje za miješanje u svoj posao, a izgleda da čini sve da ne učini ništa.

Ako je opština Herceg Novi, koja nije učestvovala u prevari građana, spremna da ne blokira račune bolnici koja  joj po osnovu poreza duguje pola miliona eura, ako je Vodovod te iste opštine spreman da čeka naplatu duga od preko 100.000 eura, morate i vi gospodo iz Ministarstva i Vlade biti spremni da se ne odričete posledica svojih djela! Četiri plate i gotovo dvije i po’ godine neplaćenih doprinosa zaposlenim kolegama  u ovoj bolnici, direktna su posledica vašeg neznanja, te vas pozivamo da sada kroz izmjene zakona ( ili nove prodzkonske akte) posledice tog nezanja  isplatite ljudima, koji  za razliku od vas znaju da rade svoj posao i znaju da spašavaju živote koji se često ne bi mogli spasiti da znanje u lokalnoj bolnici nije nadvladalo neznanje u državi, pa bolnica još radi, ali ne vašom zaslugom. Pozivamo vas da zaposleni kadar vratite pod okrilje javnog zdravstva, jer koncept isplate zdravstvenih usluga od strane Fonda zdravstva nije dovoljan da pokrije troškove koji dospijevaju po osnovu plata i doprinosa zaposlenih.

Uvjereni da ćete shvatiti ozbiljnost situacije u kojoj se Crna Gora suočava sa opštom seobom ljekara koja prijeti da ozbiljno ugrozi zdravstvenu zaštitu naših građana, pozivamo vas da, preuzimanjem obaveza, kolege iz bolnice Meljine integrišete u sistem javnog zdravstva, te na taj način spriječite njegovo dalje urušavanje.

Bolnica Meljine je kroz istoriju preživjela i Prvi i Drugi svjetski rat, a pitanje za 119 miliona je – da li će preživjeti vas? -nacede Demokrate u saopštenju za javnost.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com