DruštvoKultura

PODRŠKA FESTIVALU “BRUNA ŠPILER” IZ HERCEGNOVSKE MUZIČKE ŠKOLE

Muzička škola Herceg Novi podržava održavanje Festivala solo pjevača “Bruna Špiler”, koji je već devet godina bio sastavni dio kulturne scene Herceg Novog.

-Želeći da štitimo našu profesiju, sačuvamo i podstaknemo razvoj solo pjevanja , kao odsjek u našoj školi  i  deficitarnog kadra u našoj državi, ovim putem apelujemo na sve nadležne kulturne institucije da podrže ovaj Festival.

Na ovaj način nastojimo da  afirmišemo prave kulturološke vrijednosti  našeg grada i time pomognemo  održavanje ovog Festivala kako bi zajedno doprinijeli razvoju “Bel Canto”  muzike u našoj državi.

Vrata Muzičke škole Herceg Novi su uvijek otvorena za ovakve projekte , jer smo se pokazali kao dobri domaćini i suorganizatori ovog Festivala-navedeno je u saopštenju koje je potpisala direktorica Muzičke škole Nada Karadžić.

Podsjećamo, prije dva dana iz NVO „Bruna Špiler“ su informisali da je ova manifestacija pred gašenjem ili je već ugašena, jer do danas nisu dobili odgovor iz opštine da li će finansijski podržati festival . Ove godine su tražili 5.000 eura, ali od novembra, kako navode nisu uspjeli u namjeri da organizuju  barem jedan sastanak, razgovor na kome su očekivali smjernice za neku saradnju koja bi festivalu omogućila da živi. Iz NVO „Bruna“  su podsjetili da je festival solo pjevača doprinio širenju dobrog glasa o Herceg Novom u regionu i u krugovima ljudi značajnih u evropskoj kulturi, kao i da je podstakla na školovanje talentovane mlade ljude iz Boke.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com