Društvo

POČINJE REKONSTRUKCIJA DIJELA MAGISTRALNOG PUTA U HERCEG NOVOM

Počela je rekonstrukcija magistaralnog puta Debeli brijeg-Herceg Novi, u dužini od 2, 2 km. Postavljena je semaforska signalizacija, a saobraćaj je usporen i odvija se jednom trakom naizmjenično. Vrijednost radova je oko 1,8 miliona eura.

Planirana rekonstrukcija je u skladu sa Prostornim planom obalnog područja Crne Gore, investitor je Direkcija za saobraćaj, a radove će izvoditi “Tehnoput MNE”. Sa njima je sklopljen ugovor 25. septembra. Glavni projekat je urađen na osnovu Urbanističko tehničkih uslova Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Radovi bi trebalo da traju 150 dana, biće obustavljeni tokom glavne turističke sezone, a predviđena je rekonstrukcija magistralnog puta od mosta na rijeci Sutorina pa do skretanja za Mojdeški put.

Planirana rekonstrukcija podrazumjeva ivesticiono održavanje postojaće trase puta u cijeloj dužini,  rekonstrukciju –sanicaju dva mosta ukupne dužine 67m, kao i odvođenje atmosferskih voda projektovanim kolektorima. U cilju zaštite okoline prije ispuštanja prikupljenih voda predviđeno je prečišćevanje preko separatora ulja i naftnih derivata.

Pripremni radovi obuhvataće ograđivanje gradilišta, izgradnju pomoćnih gradilišnih saobraćajnica za izradu nasipa i usjeka, povezivanje gradilišta na priključke, uređenje lokacije za dopremu materijala, čišćenje terena, obilježavanje zahvata gradilišta, odstranjivanje grmlja i drveća, iskop-utovar-odvoz zemljanog materijala radi proširenja postojeće saobraćajnice i bezbjednog saobraćanja na gradilištu.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com