Društvo

POČINJE FESTIVAL NA ŠPANJOLI

Muzički festival  Španjola 2018, koji organizuje NVO “Sinergija”, jedan od programa aktivacije hercegnovske tvrđave, počinje  večeras nastupima crnogorskih i srpskih DJ-eva. Nastupiće BodziE iz Groovy Castel Nuova, Lerr iz Ulcinja, Goya iz Novog Sada, P.S. iz Groovy Castel Nuova i Rayo Raičević. Sutra (11.08.), druge večeri, nastupa Sharlo iz podgoričke Future, Novski 2Beat dvojac Dejan Matović i Dado Babić, Budo Šuković iz Herceg Novog, Nemax i Vanović sa b2b setom iz Srbije i Proximus iz nikšićkog Subtera.

Posjetioci Festivala su, pored mladih iz Crne Gore, domaći i strani turisti, kao i gosti iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine. Partneri Sinergije u organizaciji Španjole 2018 su Groovy Castel Nuovo i Omladinski kulturni centar, a festival su podržali Opština Herceg Novi, Herceg Fest, Ministarstvo kulture i Uprava za zaštitu kulturnih dobara Crne Gore, Turistička organizacija Herceg Novog i kompanije Vibacom doo, C-Vračar A.D., PKB Herceg Novi A.D. i Biro Konto iz Igala. Cijena jednodnevne ulaznice je 5 eura, nakon 23 sata 7 eura, a za dvodnevni program cijena je 8 eura.

Direktor NVO Sinergija Vuk Čvoro,istakao je da su u protekle dvije nedjelje, uređivali prostor tvrđave Španjola, kako bi prostor učinili dostupnim posjetiocima.

-Ti radovi su samo nastavak radova od prije dvije godine, kada smo počeli programe aktivacije Španjole, a sve u cilju da ovaj kulturno-historijski spomenik bude pristupačan i dostupan  gostima našeg grada, a posebno mladima. Španjola 2018 je samo jedna u nizu programa NVO Sinergija, koji ima za cilj da i ova tvrđava postane  mjesto kvalitetnih umjetničkih sadržaja za mlade. Španjola je zamišljena kao Umjetnička rezidencija. I zato će u septembru umjetnici iz različitih zemalja okruženja kroz svoju djelatnost oplemeniti izled, ove lijepe, ali zapuštene tvrđave, koja dominira hercegnovskim zaljevom. Kroz ovaj i druge progreme, Sinergija želi da Španjoli da novi izgled “otvorene galerije”, završio je Vuk Čvoro.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com