Kultura

POČINJE 4. “TRG OD ĆIRILICE”

Večeras zvanično počinje 4.Trg od ćirilice, organizatori su najavili  da će besjediti Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, a povodom 170 godina Njegoševog  “Gorskog vijenca”. Manifestaciju priređuju Mitropolija, Crkvene opštine Udruženje književnika i knjižara CG, uz podršku Ministarstva spoljnih poslova Srbije i Uprave za saradnju sa dijasporom.

Trg od ćirilice u našem gradu, sa mnoštvom programa na više lokacija trajaće do 28.avgusta.  Početak programa je u 21 sat , u porti hrama Vaznesenja Gospodnjeg na Toploj.

U susret večerašnjem otvaranju i sinoć su  uz crkvu Svetog Arhanđela Mihaila u Starom Gradu priređeni zanimljivi poestko muzički programi i  posvećeni Svetom Petru drugom Petroviću, lovćenskom tajnovidcu, u ime organizatora prisutne je pozdravio starješina ovog  hercegnovskog hrama o. Nikola Todorović,  potom i pjesnik Radomir Uljarević, dok je  mr AleksandarPavlović predstavio etno grupu “Iva”  i govorio o muzičkoj tradiciji i predanju kao nadahnuću.

Etno grupa “Iva”  jedan od najboljih muzičkih sastava  koji izvodi tradicionalnu srpsku muziku održala je jednočasovni koncert.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com