IzdvojenoKultura

POČINJE 23. HAPS I DONOSI “POZORIŠTE I BAJKE”

Sutra (ponedeljak, 16. april) počinju Hercegnovske aprilske pozorišne svečanosti , koje će trajati do 30. aprila, a moto 23. HAPS-a je „Pozorište i bajke“.

Festival će otvoriti predstava “Fistik ili san o suncu, mjesecu i još nekim sitnicama” Narodnog pozorišta iz Sarajeva“, po tekstu Almira Imširevića u režiji Admira Glamočaka. Autori su napravili svojevrsnu posvetu Sarajevu iz nekih srećnijih vremena, a Fistik je njihov super – junak u kostimu običnog čovjeka.

U predstavi, rađenoj prema motivima drame Jurislava Korenića i Rejhana Demirdžića, glume Vedran Đekić, Aleksandar Seksan, Milan Pavlović, Slaven Vidak, Aldin Omerović, Martina Mandek, Deni Mešić, Amina Begović i Mona Muratović. Početak je sutra veče u 20:30 u dvorani Park.

Na ovogodišnjem HAPS-u biće odigrano pet večernjih i tri dječje predstave pozorišta iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore, uz bogat prateći program. Cijena ulaznice za večernje predstave je 5, a za dječije predstave 3 eura, a možete ih kupiti od 9:00 do 12:00 i od 18:00 do 20:30h na blagajni dvorane Park.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com