IzdvojenoKultura

POČINJE 14. GUITAR ART SUMMER FEST

Sutra će koncertom španskog gitariste svjetskog glasa Danijela Kasaresa , koji će prvi put nastupiti na Trgu Mića Pavlovića u Starom gradu, biti otvoreno 14. Izdanje Guitar art summer festa.

Boško Radojković, direktor Festivala, kaže da i ove godine festival nastavlja tradiciju preplitanja žanrova i žica, kao i da će programi trajati do 20. Avgusta.

– Uvjek je to specijalno odabran program, koji je ya mene prije svega bitan da bude vrlo umjetnički i da jednostavno pratimo tu umjetničku liniju interpretacije, nekih novih programa, nekih stvari koje možda nisu bile vidljive i Novljani nisu imali priliku da čuju. Poenta jeste da svaki festival negdje u nekom segmentu izađe drugačiji u odnosu na protekle godine i iz te želje se izrodi program koji je specigifan, kazao je Radojković.

Nakon programa otvaranja festivala na Trgu od muzike nastupiće klasični gitarista iz Australije. Dajmond Kempbel, a njegova gošća biće  Novljanka,  operska pjevačica, Amanda Stojović. Centralni događaj festivala je 17. avgusta  kada će na Kanli kuli u 21 čas nastupiti  zvijezda svjetskih scena Dulse Ponteš, neklasična fado i pop pjevačica koja ove godine slavi 30 godina karijere ali i saradnje sa  maestrom Eniom Morikoneom. Bluz -rok and rol električnu gitaru, i kombinacije predstaviće festivalskoj publici mađarski trio  Peli Barna,  dok nas 19.avgusta čeka  sekstet “ Spona” iz Srbije, koji krasi fuzija balkanske muzike sa elemntima flamenka. Na zatvaranju festivala  20.avgusta sa publikom će biti  Kostas Kocolis, koga smatraju jednim od najvećih gitarista našeg vremena. Guitar art summer fest podržavju Opština Herceg Novi, gradska Turistička organizacija a realizuje se u saradnji sa Herceg festom.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com