Sport

POČEO “BIG GAME FISHING HERCEG NOVI 2018”

Iz gradske luke Škver jutros se na otvoreno more uputilo 17 ekipa koje će se tri dana nadmetati na VI Međunarodnom takmičenju u lovu na sabljarke, tune i ostale trofejne ribe „Big game fishing Herceg Novi 2018“.

Zahvaljujući Racu Gardaševiću i zaljubljenicima u sportfishing iz našeg grada, Herceg Novi je već šestu godinu zaredom domaćin ovog, u svijetu veoma popularnog, avanturističkog i adrenalinskog takmičenja. Učesnike iz Crne Gore, Srbije, Slovenije, Rusije, Švajcarske, Njemačke i Italije, sinoć je na svečanom otvaranju pozdravio predsjednik Saveza za sportski ribolov na moru Crne Gore Mladen Rostović.

– Želim vam puno uspjeha u lovu, da bude ferplej borba, da poštujete svakog takmičara, da se dobro borite i da najbolji pobijedi. 

Ove godine će se u teritorijalnim vodama Crne Gore, na oko 12 milja od obale, u lovu na sabljarke, tune, lampuge, iglune, albakore i ostale velike ribe, takmičiti ekipe: „Neoplanta“, „Boka Novi“, „Montena max“, „Big game Herceg Novi“, „Eurocons Camfil“, „Predator Budva“, „Kristifor“, „Porto“, „Boka hills“, „Palikuća company“, „Parker“, „Big tuna“, „Dr Big game“, „Savina“, „Hunt“, „Citadela“ i „Palmon strike“.

Oni će i naredna dva dana isplovljavati u 8:00 sati, povratak na Škver je planiran oko 18:00 sati, a vaganje i bodovanje ulova, uz večeru i zabavni program, je svake večeri od 20:00 sati u kafeu „Stanica“. I ove godine će za najmlađe ribare uzrasta  od 7 do 14 godina, poslednjeg dana takmičenja, biti organizovan „Little game fishing“. U subotu, 15. septembra na svečanom zatvaranju nastupiće Gradska muzika i mažoretke Herceg Novi, a nakon vaganja ulova biće proglašeni  pobjednici i uručene nagrade najuspješnijim ekipama. 

Zbog zanimljivosti samog takmičenja, poznatih učesnika i gostiju, kao i popratnog zabavnog programa, „Big game fishing Herceg Novi“ je postao jedna od najatraktivnijih sporsko-zabavnih ljetnih manifestacija u našem gradu, ali i šire. Organizatori takmičenja su „Big game fishing klub Herceg Novi“ i Savez za sportski ribolov na moru Crne Gore, uz podršku Turističke organizacije i Opštine Herceg Novi, Agencije za gazdovanje gradskom lukom , firme „Konstantin-tex“ i ostalih sponzora. 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com