Društvo

POČELI PRIPREMNI RADOVI NA SANACIJI TROTOARA U IGALU

Sekretar za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost Opštine Herceg Novi Aleksandar Kovačević i saradnici obišli su danas dionicu puta od hotela Palmon Bay do Omladinskog parka u Igalu, na kojoj će radnici preduzeća „Temko“ narednih 75 dana raditi sanaciju trotoara.

Pripremni radovi obuhvataju radove na uklanjanju, odnosno izmještanju kontejnera i autobuskog stajališta, kao i radove na osposobljavanju te dionice za izvođenje radova prema projektu organizacije građenja. Radovi na sanaciji troatoara vrijedni su oko 90 hiljada eura, a obuhvataju novo betoniranje, odnosno podnu rasvjetu, kao i stubiće kojim bi se sprječavalo parkiranje vozila, saopštili su iz Press službe.

Projekat sanacije trotoara završen je u avgustu prošle godine, Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog izradila je projektnu dokumentaciju, dok je Turistička organizacija finansirala projekat, iz dijela prihoda koji se prema zakonu odvaja za poboljšanje turističke infrastrakture.

Trotoar se nalazi uz samu saobraćajnicu koja predstavlja vezu između dvije faze Instituta „Dr Simo Milošević“ i povezuje velike smještajne kapacitete, Instituta, hotela Palmon Bay i Lighthouse sa ostatkom naselja.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com