Društvo

PETI DAN PROTESTA ZAPOSLENIH BOLNICE MELJINE – ODGOVORA OD ZVANIČNIKA NEMA

Peti dan je protesta zaposlenih u Opštoj bolnici Meljine ali još uvijek nisu dobili zvaničan odgovor od premijera Duška Markovića na njihov zahtjev za sastanak.  Istrajni su  da se status bolnice riješi i da se ona uključi u crnogorski sistem javnog zdravstva.

Predsjednica Sindikata Slavica Drobnjak kaže da su juče ponovili zahtjev premijeru Markoviću kako bi mu predočili situaciju i probleme sa kojima se ustanova i zaposleni suočavaju već duže vrijeme.

-I danas smo na pola sata organizovali protest. Sve ovo je iscrpljujuće, ali moramo da budemo čvrsti i jaki  ako želimo nešto da postignemo. Radnici su jedinstveni i odlučni – kazala je Drobnjak.

Podsjećamo, zaposlenima u Bolnici Meljine menadžment duguje četiri plate, doprinosi nisu uplaćeni dvije i po godine, poslednjih godina kadar se osipa, pa bolnica funkcioniše u veoma teškim uslovima. I pored svega maksimalno su posvećeni svom poslu i sada, tokom sezone, kada je obim posla udvostručen.

Trenutno je 144 zaposlenih uključujući i one koji su angažovani tokom ljeta.

Radnici Bolnice će se u nedelju pridružiti građanskom protestu koji je zakazan  sa početkom u 19 h ispred ustanove u Meljinama kao i protestu koji naredne subote organizuje Udruženje penzionera u parku „Boka“.

Drobnjak je uputila zahvalnost svima koji ih podržavaju u ovoj borbi za opstanak Bolnice, građanima Herceg Novog , pacijentima iz drugih gradova koji koriste usluge ustanove u Meljinama kao i medijima koji prate situaciju.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com