DruštvoTurizam

PET STIPENDIJA AZMONT INVESTMENTSA

Azmont Investments  dodjeliće pet  stipendija svršenim srednjoškolcima i turističkim radnicima iz Herceg Novog za nastavak školovanja na Fakultetu za kulturu u turizmu na Univerzitetu Donja Gorica. Studenti će, po okončanju osnovnih studija, dobiti  crnogorsku i EU priznatu diplomu međunarodnih studija ali i mogućnost zaposlenja na nekom od projekata koje realizuje ova kompanija.

Azmont stipendijski program je nova  društveno-odgovorna akcija kompanije  koju organizuju u cilju obrazovanja kadrova i razvoja hotelijerstva u Crnoj Gori, a priliku za ostvarenje stipendije za sada imaju samo Novljani, navodi  Adrijana Husić, menadžer za korporativne komunikacije i društveno odgovorno poslovanje.

[image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2016/06/Adrijana-Husic-Azmont-Investments.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”]

-Naša namjera je da podržimo učenike iz Boke Kotorske, sa fokusom na Herceg Novi i to tokom osnovnih studija, u trajanju od tri godine, čime će dobiti Bachelor diplomu, a na studijskom programu Međunarodno hotelijerstvo i menadžment koje se organizuju u okviru Fakultet za kulturu u turizmu Univerziteta Donja Gorica.

Uspostavljanje studijskog programa Međunarodno hotelijerstvo i menadžment u okviru Fakulteta za kulturu u turizmu UDG  će biti od značaja i koristi za cijelu industriju, navodi Husić. Partnerstvo između kompanije Azmont Investments i UDG-ija i Vatel-a, Crnoj Gori donosi međunarodne obuke VATEL-a koje se zasnivaju na pravoj mjeri i kombinaciji teorije i prakse.

-Želimo da pozovemo sve ostale kompanije koje se bave ugostiteljstvom da podrže UDG i Vatel, kao i uspostavljanje prve međunarodne škole za ugostiteljstvo u Crnoj Gori, a kroz kreiranje njihovih CSR i stipendijskih programa koji će omogućiti mladima da se pripreme za uspješne karijere u ovoj oblasti. Ova vrsta motivacije i podrške ključan je faktor za dalji razvoj visoko-luksuznog ugostiteljstva u Crnoj Gori, ali i same zemlje, dodala je Husić.

Pravo na konkurs za dobijanje stipendija imaju crnogorski državljani nastanjeni u Herceg Novom, koji su završili SMŠ Ivan Goran Kovačić, dobro poznaju engleski jezik i žele da stiču nova znanja i u savršavaju se u oblasti hotelijerstva i turizma. Mogu konkurisati i oni koji su već radno angažovani u sektoru turizma. Školarine su stopostotne i odnose se na sve tri godine osnovnih studija. Rok za prijavu je 8. jul, a dodatne informacije  možete pogledati na linku Azmont stipendijski program.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com