Društvo

PENZIONERI IGALA SLOŽNI U DOBRU I NEVOLJI

Mjesno udruženje penzionera Igalo organizovalo je redovnu godišnju Skupštinu, na kojoj su analizirani minuli rezultati, i saopšteni planovi za tekuću godinu.

Predsjednik tog udruženja, Fuad Agić, rekao je da su 2018. godinu posvetili rješavanju  socio-materijalnog statusa penzionera, te da će isto činiti i u narednom period.

-Mjesno udruženje penzionera Igalo broji oko 1000 članova, od kojih je 125 socijalno ugroženo. U najtežoj finansijskoj situaciji su 33 penzionera, Za njih je predvidjena pomoć od 50 eura, a po 30 eura za 92 penzionera.” istakao je Agić, naglašavajući da su zbog neredovnog plaćanja Mjesne zajednice Igalo, za korišćenje prostorija, njihove finansije bile manje, pa su svi primili po 30 eura.

Na sjednici se čulo da je nakon godina pregovaranja, s Opštinom nađena lokacija za stambenu zgradu, za  penzionere koji  nemaju  krov nad glavom..Prema njihovoj evidenciji 27 penzionera živi u lošim prostorima ili su podstanari. Usvajanjem prostornog plana stvorena je  mogućnost  za gradnju  zgrade, sa 30 manjih stanova.

Penzioneri Igala, ali i ostalih udruženja zabrinuti za svoj položaj najavom novih poskupljenja struje, pa su o tome obavijestili republičku organizaciju.

Predsjednik Mjesnog udruženja Igalo, zadovoljan je što se broj korisnika besplatnih karata za gradski prevoz duplo uvećao, sa šest na 12.

“ Zahvaljujući dogovoru Opštine i prevoznika Blue line, povećan je broj korisnika karata. Mi smo naše podijelili penzionerima sa zdravstvenim problemima i onima koji žive u udaljenim mjestima”, naglasio je Agić.

Da je socijalni status penzionera sve gori, po njegovim riječima, ukazuje i podatak da se sve manje penzionera interesuje za zimnicu, uprkos plaćanju na vise rata.

No, kako je mnoge probleme lakše riješiti zajednički, penzioneri Igala često skupa putuju. Prošlu godinu obilježili su brojni izleti. I za ovu imaju bogat kalendar. Već  9. marta, u čast damama, putuju za Trebinje, a onda već u planu imaju Plantaže i put za Ohrid.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com