IzdvojenoTurizam

PAVLE OBRADOVIĆ: DOBRE OCJENE NOVOGODIŠNJIH PROGRAMA I PLANOVI

Nakon tri uspjela i izuzetno dobro posjećena koncerta koja je gradska Turistička organizacija za Novu godinu premijerno priredila na platou ispred hotela “Igalo” –  jedna je ocjena – sve je proteklo u savršenom redu, a izvođači Jelena Rozga, Bora Đorđević i Sergej Ćetković bili su odličan izbor.

Tri  su osnovna zaključka iz ovog iskustva:  prostor odabran u Igalu  može biti novo mjesto za veće muzičke programe, ali se nikako ne smije zapostaviti Trg Nikole Đurkovića i centar grada, koji je ovog puta bio, kako kažu Novljani „avetinjski prazan“. Popunjenost hotela i apartmanskog smještaja je bila dobra, ali prijava boravka nije, premda je to zakonska obaveza i preporuka nadležnog ministarstva. I konačno, ima još prostora da se zimska turistička ponuda Herceg Novog unaprijedi i dopuni da je zajednički kreiramo i plasiramo. 

Evo ocjene novogodišnjih programa direktora gradske Turističke organizacije Pavla Obradovića.

– Bilo je veoma uspješno, bio je dobar program, prezadovoljni gosti, odlični utisci, odlične kritike, i ovo će biti jedna nova pozornica za buduće veće koncerte. Manji koncerti će možda biti na trgu, vidjećemo, ali svakako ćemo uključiti i grad, nećemo zapostaviti grad i Trg Nikole Đurkovića. 

Obradović je komentarisao i prvi put postavljene advent kućice, koje će i dalje biti otvorene uz obalu u Igalu, uz pokušaj da se nastupima lokalnih grupa animiraju i mještani i gosti.

– Izrazio bih zadovoljstvo i njihovim radom, bilo je dosta građana koji su uživali uz kuvano vino, pivo, roštilj i tako dalje. Njihovi utisci su odlični i nastaviće sa radom. Planirali smo da sada tokom praznika angažujemo neke lokalne izvođače, da u Omladinskom parku imaju svoje mini koncerte, kako bi na taj način animirali goste, i da te kućeice mogu da imaju funkciju.

I popunjenost smještajnih kapaciteta u gradu  je bila dobra, ocijenio je naš sagovornik.

– Hotel “Palmon bay” je rasprodat, kao i hotel “Lighthouse”, apartmanski objekti su rasprodati ili dobro popunjeni. To su naša saznanja, a koliko se gostiju prijavilo vidjećemo narednih dana. Apelovao bih na sve izdavaoce smještaja da prijavljuju goste i tokom zimskih mjeseci, jer je to jednostavno obaveza, poručio je Obradović.

Naredna provjera organizacije velikih programa čeka nas uskoro, tokom 50. jubilarnog “Praznika mimoze” koji će sutra biti predstavljen na konferenciji za novinare zakazanoj u 11:00 sati u foajeu dvorane “Park”.

Foto: Miloš Samardžić

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com