Turizam

OZVANIČENA SARADNJA TO HERCEG NOVOG I SANKT PETERBURGA

Ozvaničen je protokol o saradnji između TO Herceg Novi i TO Sankt Peterburga, a potpisali su direktori  Pavle Obradović i Nadežda Petrovna Vitaljevna,  koji se zasniva na turističkoj promociji, razmjeni kulturno-umjetničkih grupa i društava, a koji je potpisan u septembru.

Konferenciju je otvorio komesar za kulturu regije Sankt Peterburga Konstantin Zuardovič Suhenko, koji je odredio Svetlanu Lavrecovu da bude ambasador kulturne i umjetničke saradnje  između Sankt Peterburga i Hreceg Novog. Ona je i umjetnički direktor Dana ruske kulture u našem gradu.

-Sa njihove strane određen je budžet za dnevnice i avio karte umjetnicima koji će dolaziti u Herceg Novi, a sa naše strane je ostalo da obezbijedimo smještaj, izlete i pozornice. Planira se nadogradnja saradnje ukoliko bude uspješan ovaj pilot projekat, a nadamo se da hoće jer planiramo da Herceg Novi postane prestonica kulture u regionu kao što je Sankt Peterburg u Rusiji – rekao je Pavle Obradović, direktor TO Herceg Novi.

Na konferenciji u Sankt Peterburgu su bili potpredsjednik Opštine Herceg Novi Miloš Konjević, predstavnici hercegnovskih hotela Lazure, Perla, Instituta Dr „Simo Milošević“, Trend travel agencije, agencije Montenegro Holiday DMC, kao i predsatvnici TO Budva i TO Kotora, Montenegro Airlines-a i ambasador Crne Gore u Rusiji, Ramiz Bašić.

-Imali smo izuzetno upješnu konferenciju na kojoj je bilo 32 turoperatora iz regije Sankt Peterburga i 17 medijskih kuća – istakao je Obradović.

Dodao je da će Dani Sankt Peterburga i Rusije biti održani u Herceg Novom u junu.

-Zainteresovani su i za dolazak u septembru tako da postoji veliki potencijal, u tom periodu kada grad nije bas popunjen i kada ima dosta slobodnih kapaciteta, da dovedemo kulturno umjetnička društva, pozorišne i plesne grupe, ali i da privučemo Ruse i domaće stanovništvo iz regiona – objašnjava Pavle Obradović.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com